najbolja ulja italije

Slani recepti

  • Italijanska ljuta čorba

    Italijanska ljuta čorba

    23.01.2021.

    Vreme je za postpraznični detoks! Sastojci: 300 g Mutti polpa 1 crveni luk 1 glavica belog luka 1 kašičica Azucar Demero smeđeg šećera 50 ml Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja sok od limete 1 kašika korijandera 2 tortilje Malo čilija Priprema: Sve sastojke stavite u blender, pa dodajte biber i so po želji. Blendirajte dok ne dobijete gustu i penušavu smesu. Smesu lagano ukuvajte na srednjoj temperaturi i poslužite uz tortilje.

    Opširnije
  • Italijanski panini sa grilovanim povrćem

    Italijanski panini sa grilovanim povrćem

    14.01.2021.

    Jednostavni a preukusni sendviči na italijanski način. Probajte ih! Sastojci: 50 ml Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja 30 ml Basso balsamiko sirćeta po 3/4 kašičice soli i bibera 4 češnja mlevenog belog luka 1 tikvica isečena na kriške debljine 1 cm 1 crvena paprika isečena na trake 1/2 male glavice crvenog luka isečenog u kriške debljine 1 cm 50 ml Mutti pelata 8 kriški svežeg italijanskog hleba debljine 1 cm 50 ml ukiseljenih ljutih...

    Opširnije
  • Lignje na italijanski način

    Lignje na italijanski način

    19.12.2020.

    Božić je Italijanima nezamisliv bez tradicije „Festa dei Sette Pesci“ – gozbe sedam riba. Predlažemo vam jedno od jela koje je tokom tih prazničnih dana na trpezama. Sastojci: 1 pakovanje očišćenih lignji 100 ml Carapelli esktra devičanskog maslinovog ulja so, biber beli luk peršun limun Priprema: Ocedite lignje i odsecite pipke, pa spustite u vrelo ulje i odmah poklopite. Pržite dva do tri minuta, pa sklonite s vatre i pažljivo skinite poklopac....

    Opširnije
  • Ukiseljen crni luk na italijanski način

    Ukiseljen crni luk na italijanski način

    09.12.2020.

    Evo kako Italijani spremaju zimnicu. Sastojci: 1,5 kg sitnog crnog luka 2 l alkoholnog sirćeta 1 l vode 4 limuna 3 kašike Azucar Demero smeđeg šećera 4 kašike soli 2 kesice bibera u zrnu Priprema: U veći lonac stavite očišćen luk, prelijte polovinom sirćeta, dodajte so i poklopite pa ostavite da odstoji jedan dan. Sledećeg dana, zajedno sa tečnošću u kojoj je odstojao stavite luk da se kuva do čeiri minuta od momenta kada provri. Skinite sa ringle...

    Opširnije
  • Pene sa povrćem i Pronto FORMAGIO

    Pene sa povrćem i Pronto FORMAGIO

    28.11.2020.

    Italijanski specijalitet pogodan i za vegetarijanski tip ishrane. Sastojci: 400 g Rummo pene 2 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja 80 g Pronto sira za pastu 2 veće šargarepe 3 crvene paprike 2 veće glavice crnog luka 1 manja tikvica 2 čena belog luka so, biber, bosiljak Priprema: Sitno iseckan luk i šargarepu propržite na ekstra devičanskom ulju dok ne porumene. Nakon toga dodajte paprike i tikvicu, iseckane na sitnije kockice. Dinstajte desetak...

    Opširnije
  • Taljatele sa Pronto FORMAGIO

    Taljatele sa Pronto FORMAGIO

    28.11.2020.

    Sastojci: 400 g Rummo taljatela 80 g Pronto sira za pastu 2 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja 400 g šampinjona 250 ml pavlake za kuvanje 1 kašičica bosiljka po potrebi soli Priprema: Pečurke iseckajte na listiće. Stavite da se dinstaju na malo ekstra devičanskog ulja, dodajte bosiljak i na kraju pavlaku za kuvanje. U međuvremenu skuvajte pastu prema uputstvu na pakovanju.Taljatele ocedite i umešajte u sos. Preko pospite sirom za pastu.

    Opširnije
  • Zeleni miks sa Pronto Parmigiano Reggiano sirom

    Zeleni miks sa Pronto Parmigiano Reggiano sirom

    28.11.2020.

    Zeleniš uz italijanski sir nad sirevima – prava energetska bomba! Sastojci: 2 kašike Basso balzamiko sirćeta 1 čen belog luka, usitenjenog ¼ šolje Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja mešavina zeleniša (rukola, spanać, ajsberg) ½ praziluka, iseckanog ½ šolje Pronto Parmigiano Reggiano sira ¼ šolja pečenih pinjola Priprema: Pomešajte balzamiko sirće i beli luk u maloj posudi, pa dodajte...

    Opširnije
  • Pasta sa Pronto Parmigiano Reggiano sirom i peršunom

    Pasta sa Pronto Parmigiano Reggiano sirom i peršunom

    28.11.2020.

    Savršen dokaz da Italijani i sa tri sastojka mogu da naprave čudo od jela. Sastojci: 400 g Rummo paste po želji 200 g Pronto Parmigiano Reggiano sira veza peršuna so kašika maslaca Priprema: Pastu skuvajte, a kada je testenina gotova, procedite je i pomešajte sa maslacem koji će se istopiti od topline testenine. Obilno je pospite rendanim parmezanom, a pre serviranja dodajte iseckani peršun i promešajte.

    Opširnije
  • Fuzili sa Prontom Grana Padano sirom

    Fuzili sa Prontom Grana Padano sirom

    28.11.2020.

    Pasta i sirevi su spoj koji osvaja na prvi zalogaj. Sastojci: 300 g Rummo fuzila 150 g Pronto Grana Padano sira 5 tikvica 1 ljuta paprika (po želji) 1 veza sveže nane 3 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja so, biber Priprema: Lagano prodinstajte ljutu papriku sa malo ekstra devičanskog maslinovog ulja, a zatim dodajte kockice tikvica i dinstajte na umerenoj vatri oko deset minuta. Skuvajte pastu, ocedite je i dodajte je tikvicama. Dodajte neutralnu pavlaku i...

    Opširnije
  • Salata sa Pronto Grana Padano sirom, rukolom i kruškama

    Salata sa Pronto Grana Padano sirom, rukolom i kruškama

    28.11.2020.

    Savršen recept za italijansku salatu bogatu ukusima. Sastojci: 400 g Pronto Grana Padano sira šaka rukole 2 čvrste kruške 50 grama oraha 2 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja 2 kašike Basso balzamiko sirćeta so Priprema: Izlomite parče Grana Padano sira na komadiće i stavite ih u činiju. Umešajte iscepkanu rukolu, komade kuršaka i orahe. Pospite ekstra devičanskim maslinovim uljem i balzamiko sirćetom i začinite solju....

    Opširnije
logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt