najbolja ulja italije

Slani recepti

  • Panzanella

    Panzanella

    03.08.2019.

    Hrskavi hleb je ono nešto što ovu salatu čini posebnom. Sastojci: 400 g Mutti pelata (možete da poručite OVDE ) 100 g Il Capitano maslina (možete da poručite OVDE ) 4-5 kriški hleba 1 kugla mocarele 1 manja glavica crnog luka 3 čena belog luka 100 ml Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja (možete da poručite OVDE ) 1 kašika Basso aceto balsamico (možete da poručite OVDE ) so šaka svežeg bosiljka Priprema: Hleb isecite na kockice, prelijte...

    Opširnije
  • Karpaćo od tikvica

    Karpaćo od tikvica

    28.07.2019.

    Još jedna zanimljiva verzija čuvenog specijaliteta. Idealno za laganu večeru. Sastojci: Za pesto: 2 šake rukole 1 šolja badema 1 čen belog luka so, biber 2 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja (možete poručiti OVDE ) Za karpaćo: 1 manja, mlada zelena tikvica 1 kašika Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja (možete poručiti OVDE) 1 kašika B asso balzamiko sirćeta (možete poručiti OVDE ) golice Priprema: Stavite rukolu,...

    Opširnije
  • Kinoa sa brokolijem i limunom

    Kinoa sa brokolijem i limunom

    21.07.2019.

    Brzo i jednostavno, a uz dodatak limunovog soka, sušenog paradajza ili maslina, dobićete izvanredan ukus. Sastojci: 250 g kinoe 1-2 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja (možete poručiti OVDE ) 1 glavica crvenog luka 1 srednja glavica brokolija 1 veza svežeg peršuna 1 manji limun 1/3 šolje Il Capitano crnih maslina (možete poručiti OVDE ) Priprema : Skuvajte kinou u dve šolje slane vode. U međuvremenu zagrejte ekstra devičansko...

    Opširnije
  • Salata sa avokadom i tunom

    Salata sa avokadom i tunom

    11.07.2019.

    Obrok ili salata ili obrok salata, na vama je da izaberete. Odlična je za tople letnje dane. Sastojci: 1 konzerva Il Capitano tunjevine u sopstvenom soku (možete poručiti OVDE ) 1 avokado 1 manji krastavac 1 limun nekoliko grančica svežeg korijandera 1 crveni luk so i biber Priprema: Avokado oljuštite i izvadite košticu. U činiju za salatu stavite avokado naseckan na kockice, kao i krastavac.  Dodajte crni luk iseckan na rezance i tunjevninu koju ste izvadili iz...

    Opširnije
  • Spaghetti alla scarpara

    Spaghetti alla scarpara

    25.06.2019.

    Ako vam se u ovim toplim danima ne boravi dugo u kuhinji, pripremite ovaj italijanski specijalitet i uživajte! Sastojci: 400 g Rummo špageta (možete poručiti OVDE ) 2 glavice crnog luka 1 prut zelenog celera 1 vezica peršuna 1 vezica bosiljka 25 g sušenog paradajza 2 čena belog luka 200 g Mutti pelat (možete poručiti OVDE) 50 ml Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja (možete poručiti OVDE) malo sušenog čilija 1 kašičica Mutti koncentrovanog...

    Opširnije
  • Kapreze salata sa avokadom

    Kapreze salata sa avokadom

    09.06.2019.

    Leto je skroro tu, a sa njim i vrućine, kada nam više toliko ne prija teška hrana. Upravo ova italijanska salata je ono što će vam osvežiti tropske temperature. Sastojci: 1 avokado 2 paradjza 100 g mocarele šaka rukole nekoliko listića svežeg bosiljka so i biber 2 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja  Basso aceto balsamico Priprema: Paradajz isecite na kolutove. Avokado presecite na pola, izvadite košticu, kašikom...

    Opširnije
  • Sadre in saor

    Sadre in saor

    03.06.2019.

    Sadre in saor tradicionalno je venecijansko predjelo. Njegov očaravajući slatko-kiseli ukus osvojiće vas na prvi zalogaj. Sastojci: 500 g Il Capitano sardina  2 glavice crnog luka 1 kašika Azucar Demero smeđeg šećera  130 ml sirćeta 30 g pinjola 30 g belog suvog grožđa Carapelli ekstra devičansko maslinovo ulje (možete poručiti OVDE) brašno 1 kašika soli Priprema: Sardine blago uvaljate u brašno i lagano propržite na ekstra devičanskom...

    Opširnije
  • Dagnje na mornarski način (Cozze alla marinara)

    Dagnje na mornarski način (Cozze alla marinara)

    28.05.2019.

    Nemojte da vas naziv ovog jela odvrati od kulinarske avanture. Priprema nije komplikovana a ljubitelji morskih plodova biće oduševljeni ovim delikatesom. Sastojci : 1 kg svežih dagnji 4 kašike Carapelli ekstradevičanskog maslinovog ulja  1 čaša belog vina 1 čen belog luka 1 supena kašika prezli 1/2 šolje Mutti pasiranog paradajza  svež seckan peršun ljuta papričica po ukusu  Priprema: Dobro operite dagnje u hladnoj vodi. Žicom...

    Opširnije
  • Teleći medaljoni sa paradajz sosom i maslinama

    Teleći medaljoni sa paradajz sosom i maslinama

    20.05.2019.

    Iako je sredina maja, hladni dani nas ne napuštaju, te stoga evo jednog odličnog recepta da vas malo ugreje. Sastojci: 800 g telećeg mesa 100 g slanine 100 g kačkavalja so, biber majčina dušica Za premazivanje: ½ kašičice mlevene paprike 1 kašika senfa ½ kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja  Za sos: 1 glavica crnog luka 2 čena belog luka 300 ml Mutti pelati  so, biber majčina dušica 15 komada Il Capitano...

    Opširnije
  • Stek Milaneze

    Stek Milaneze

    09.05.2019.

    Pravi italijanski ručak za iskusne gurmane!

    Opširnije
logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt