najbolja ulja italije

Slani recepti

  • Pizza Kalcone sa mlevenim mesom

    Pizza Kalcone sa mlevenim mesom

    03.07.2020.

    Italijanska kuhinja je mnogima među omiljenima, pa i nije bez razloga. Testenine u svakom mogućem obliku i sa bilo kojim nadevom, uvek su odlična ideja za doručak ili večeru, pa tako i brza pizza Kalcone sa mlevenim mesom. Potrebno je za testo: 500gr brašna                                      ...

    Opširnije
  • Brasato al Barolo

    Brasato al Barolo

    27.06.2020.

    Junetina marinirana preko noći, satkana u aromatičnom umaku od crvenog vina, tradicionalno je i sočno jelo iz severne Italije koje se obično poslužuje nedeljom. Odlično ide uz kremastu palentu ili pire krompir. Sastojci: 1 kg junetine 3 kašike Carapelli ekstra devičanskog ulja  1 crni luk 2 šargarepe 2 pruta celera ljutih papričica po ukusu malo karanfilića 1 glavica belog luka 1 štapić cimeta ruzmarin lovorov list 750 ml suvog crvenog vina 1...

    Opširnije
  • Riso Gallo pirinač sa povrćem

    Riso Gallo pirinač sa povrćem

    24.06.2020.

    Pirinač je oduvek važio za najzdraviju žitaricu, a osim toga i za najukusniju. Sa ovom žitaricom možete da eksperimentišete i pripremate po vašoj želji i želji vaših ukućana. Zdrav i brz obrok na vašem stolu, za sve koji nemaju puno vremena za pripremu je Riso Gallo pirinač sa povrćem. Potrebno je: Šolja Riso Gallo pirinča...

    Opširnije
  • Pizza margarita

    Pizza margarita

    18.06.2020.

    Napravite savršeno mediteransko veče uz picu i ohlađeno vino. Sastojci: Testo: 3 šolje brašna pola suvog kvasca pola šolje mlake vode kašičica soli Nadev: 200 g Mutti pelat  sveža mocarela 100 ml Carapelli ekstra devičansko maslinovo ulje  so, biber bosiljak   Priprema:  Umesite testo srednje mekoće, uvijte ga u plastičnu foliju i ostavite da odstoji u frižideru nekoliko sati. Testo još jednom lagano premesite, napravite...

    Opširnije
  • Prolećne Rummo špagete sa školjkama

    Prolećne Rummo špagete sa školjkama

    15.06.2020.

    Želite vašim ukućanima da pripremite zdrav i ukusan obrok, a da ipak bude nešto neobično i nesvakidašnje? Za sve koji ne vole puno vremena da provode u kuhinji, a vole egzotične ukuse, savršen ručak će biti Rummo špagete sa školjkama. Potrebno je: 500gr zamrznutih školjki                        350gr Rummo špageta...

    Opširnije
  • Spaghetti Cacio e pepe

    Spaghetti Cacio e pepe

    09.06.2020.

    Već i sam naziv zvuči kao egzotika, a tek o ukusu ne treba posebno govoriti. Jelo je nastalo u oblasti Rima i odiše jednostavnošću sastojaka i pripreme. Sastojci za dve osobe:   ½ pakovanja Rummo špageta puna kašičica sveže mlevenog bibera 100 g sira Pecorino Romano ili Parmigiano Reggiano 100 ml Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja Priprema: Špagete kuvajte prema uputstvu sa pakovanja. Sir narendajte, možete koristiti i...

    Opširnije
  • Rolnice od patlidžana

    Rolnice od patlidžana

    31.05.2020.

    Nalik poznatom italijanskom jelu Melanzane alla Parmigiana, ovaj specijalitet ima svoje čari. Sastojci: 2 plava patlidžana, isečena na uzdužne slajseve 2 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja  500 g spanaća 250 g sira rikote malo narendanog muskatnog oraščića 350 ml Mutti pasirani paradajz  4 kašike hlebnih mrvica 4 kašike parmezana Priprema: Zagrejte rernu na 200 stepeni. Premažite obe strane slajseva patlidžana ekstra...

    Opširnije
  • Salata sa filetima skuše i cherry paradajzom

    Salata sa filetima skuše i cherry paradajzom

    28.05.2020.

    U toplim prolećnim danima najvažnije je imati lagane i zdrave obroke, a zdravog povrća u ovo doba godine je u izobilju. Želite da iznenadite voljenu osobu i pripremite joj nešto ukusno? Ako vaš partner vodi računa o liniji, pripremite mu zdravu salatu sa IL Capitano filetima skuše i Mutti cherry paradajzom. Potrebno je: 170g IL Capitano filet skuše...

    Opširnije
  • Panzanella

    Panzanella

    22.05.2020.

    Panzenella je toskanska salata sa hlebom, idealna za lagani obrok. Uz ohlađenu čašu vina i malo sunca, osetićete čari Mediterana. Sastojci: 2 kašike Mutti pasata  1 kg svežeg paradajza 1 krastavac 100 g Il Capitano maslina  1 luk šaka bosiljka šaka peršuna 2 čena belog luka 2 kašike Basso aceto balsamico  pstohvat Azucar Demero smeđeg šećera  so i biber 1 vekna ćabate Priprema: Paradajz i krastavac iseckajte na...

    Opširnije
  • Pizza sa Mutti polpom – omiljeno jelo svih generacija

    Pizza sa Mutti polpom – omiljeno jelo svih generacija

    19.05.2020.

    Da li ste osoba koja voli da provodi vreme u kuhinji i redovno priprema iznenađenja svojim najmilijima? Ponekad se desi da ponestane ideja, ali u takvoj situaciji rešenje je jelo koje svi obožavaju i koje može da se priprema na bezbroj načina – njeno veličanstvo pizza. Potrebno je za testo: 230ml tople vode...

    Opširnije
logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt