najbolja ulja italije

Slani recepti

  • Slani sufle

    Slani sufle

    09.12.2018.

    Ukoliko ste u trci sa vremenom a pojeli biste nešto ukusno i hranljivo, ovo je idealan recept za vas. Sastojci: 1 pakovanje Rummo paste – oblik po želji (poručite OVDE ) 1 glavica crnog luka 1 pakovanje Il Capitano tunjevine   (poručite OVDE ) kukuruz iz konzerve 1 pavlaka 1 jaje parmezan so i biber po ukusu Priprema: Testeninu skuvajte i dobro ocedite. U međuvremenu u dubljem tiganju prodinstajte crni luk. Dodajte kukuruz i tunjevinu. Sjedinite sastojke iz tiganja sa...

    Opširnije
  • Kaserola od krompira i crvenog sočiva

    Kaserola od krompira i crvenog sočiva

    01.12.2018.

    Ovo toplo jelo bez mesa zagrejaće vas u hladnim danima 2 kašike Ybarra ulja od koštica grožđa (poručite ga OVDE ) 1 crni luk 1 čen belog luka 500 g krompira 2 šargarepe 1 koren peršuna 100 g crvenog sočiva 2 kašike kurkume 1 l vode so, biber po ukusu 200 g parmezana   Priprema: Crni i beli luk propržite na ulju od koštica grožđa 3-4 min. Dodajte šargarepu, koren peršuna i krompir, so, biber i dinstajte oko 5 min. Dodajte...

    Opširnije
  • Italijanske pene sa spanaćem i paprikom

    Italijanske pene sa spanaćem i paprikom

    12.11.2018.

    Vrhunska italijanska Rummo pasta od ovog naizgled jednostavnog jela napraviće pravu simfoniju ukusa.

    Opširnije
  • Tartalete sa čeri paradajzom

    Tartalete sa čeri paradajzom

    08.11.2018.

    Sezona paradajza nikada nije pri kraju zahvaljujući Mutti proizvodima. Evo recepta koji to i dokazuje.

    Opširnije
  • Tart sa bundevom i kozjim sirom

    Tart sa bundevom i kozjim sirom

    05.11.2018.

    Kozji sir i bundeva su veoma ekstravagantna kombinacija, koju obavezno morate probati.

    Opširnije
  • Rižoto s bundevom i ruzmarinom

    Rižoto s bundevom i ruzmarinom

    01.11.2018.

    Ne kaže se bez razloga da je rižoto najlepše jelo na svetu. Oprobajte se u ovom kulinarskom izazovu i bićete višestruko nagrađeni.

    Opširnije
  • Topla salata od prokelja

    Topla salata od prokelja

    29.10.2018.

    Ispraćamo poslednje tople dane uz ovu vitaminsku bombu.

    Opširnije
  • Sočna pasta sa bundevom

    Sočna pasta sa bundevom

    25.10.2018.

    Ne plašite se da eksperimentišete sa sosevima kada kao osnovu imate vrhunsku italijansku pastu.

    Opširnije
  • Marinirani patlidžan u teglama (Melanzane Sott'aceto)

    Marinirani patlidžan u teglama (Melanzane Sott'aceto)

    22.10.2018.

    I kada prave zimnicu, Italijani to čine na njima svojstven poseban način. Evo u čemu je njihova tajna.

    Opširnije
  • Pica sa belim vinom

    Pica sa belim vinom

    18.10.2018.

    Omiljeni italijanski specijalitet obogaćen omiljenim italijanskim pićem.

    Opširnije
logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt