najbolja ulja italije

Slani recepti

  • Stek Milaneze

    Stek Milaneze

    09.05.2019.

    Pravi italijanski ručak za iskusne gurmane!

    Opširnije
  • Piletina “bolonja”

    Piletina “bolonja”

    29.04.2019.

    Pikantna piletina biće sjajno osveženje za vaš praznični jelovnik. Sastojci (za 4 osobe): 4 komada pilećih fileta 2 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja  so, biber 500 g Il Capitano šampinjona  300 g Mutti pelata  1/2 kašičice seckanog majorana kašika seckanog bosiljka slatka aleva paprika 200 g pavlake za kuvanje 250 g Mutti cherry (poručite OVDE) 500 g mešanog mlevenog mesa 1 jaje 125 g rendanog parmezana...

    Opširnije
  • Posna čorba od paradajza sa bosiljkom

    Posna čorba od paradajza sa bosiljkom

    23.04.2019.

    Ako postoji idelana čorba za ovaj period, onda je to upravo ova! Sastojci: 1 kašika Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja  30 g nemasnog putera 1 srednji luk, sitno isceckan 1.2 kg Mutti pelata  so i biber po ukusu 1 l povrćnog bujona 20 listova svežeg bosiljka Priprema: Zagrejte ekstra devičansko maslinovo ulje i puter u loncu. Dodajte iseckan luk i dinstajte ga nekoliko minuta na srednjoj vatri. Sipajte paradajz iz konzerve. Dodajte so i biber po ukusu....

    Opširnije
  • Ćabata sa povrćem

    Ćabata sa povrćem

    13.04.2019.

    Sjajno tradicionalno italijansko predjelo, idealno za vegeterijance i one koji poste. Sastojci: 2 komada hleba ćabata 1 crvena paprika 1 zelena paprika ½ patlidžana 200 g Mutti čeri paradajza 6 komada crnih Il Capitano crnih maslina so, biber 200 ml Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja 2 grančice svežeg bosiljka Priprema: Paprike nasecite na trake. Patlidžan nasecite na kockice i stavite ga u possuu sa slanom vodom, kako bi se gorčina uklonila. Nakon toga povrće,...

    Opširnije
  • Posni pirinač sa paradajzom

    Posni pirinač sa paradajzom

    08.04.2019.

    Kada se spoje dva italijanske kulinarske zvezde – paradajz i pirinač, ukus je zagarantovan. Sastojci: 220 g Riso Gallo Arborio pirinča  600 ml pilećeg bujona 200 g Mutti pelata  1 kašika maslaca 1 kašika Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja  ½ crnog luka 1 čen belog luka so i biber po ukusu Priprema: Zagrejte ekstra devičansko maslinovo ulje i dodajte seckani crni i beli luk da se dinstaju, dok ne omekšaju pa potom dodajte...

    Opširnije
  • Italijanska musaka

    Italijanska musaka

    30.03.2019.

    I Italijani imaju svoju musaku i jako su ponosni na nju. Uverite se i zašto! Sastojci: 1 pakovanje Rummo paste (poručite OVDE ) Za bešamel: 3 kašike maslaca 6 kašika brašna 2,5 šolje mleka so, biber muskatni oraščić 1 šolja jogurta 1 kašika kisele pavlake 1 kriška belog sira 1 jaje Za sos od mesa: 3 crna luka 400 g mlevenog mesa so, biber 2 dl Mutti passata (poručite OVDE ) Priprema: Pastu skuvajte i polovinu sipajte u...

    Opširnije
  • Bakalar sa palentom

    Bakalar sa palentom

    26.03.2019.

    Pravi Mediteranci znaju kako dobro pripremiti ribu. Sastojci: 600 g smrznutog bakalara 1 glavica crvenog luka 2 čena belog luka nekoliko Il Capitano crnih maslina  50 g rendanog sira 400 g Mutti pelata  Carapelli ekstra devičansko maslinovo ulje  200 g palente so, biber par listića svežeg bosiljka Priprema: Skuvajte palentu prema uputstvu proizvođača. Pred kraj kuvanja dodajte rendani sir. Kuvanu palentu izlijte u plitki pleh i ostavite da se ohladi. Nakon hlađenja...

    Opširnije
  • Polpette alla Milanese

    Polpette alla Milanese

    19.03.2019.

    Evo jednog brzinskog jela, koje će vam dati ono najbolje od Mediterana. Sastojci:          400 g mlevene junetine 200 g  seckane piletine  50 g  kobasica   2 jajeta 2 kašike prezli 2 kašike parmezana so i biber po ukusu malo muskatnog oraščića 2 kašike Carepelli ekstra devičanskog maslinovog ulja  Sos: 1 šolja pavlake  2-3 kašike Mutti pelata  Priprema: Od svih...

    Opširnije
  • Braciole

    Braciole

    27.02.2019.

    Italijanska kuhinja ima mnogo toga da ponudi. Pored neprevaziđenih pasti i pica, postoji jedno jelo, savršeno za svečane prilike. Upoznajte bračole!

    Opširnije
  • Mafalda sa pilećim mesom i paradajz sosom

    Mafalda sa pilećim mesom i paradajz sosom

    16.02.2019.

    Poziv za ručak svako će rado prihvatiti ako mu kažete da je ovo jelo na meniju. Sastojci: 500 g  Rummo testenine  5 kašika Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja  400 g pilećeg filea 2 čena belog luka 1/2 kašičice bibera 1 supena kašika italijanskog začina 100 ml belog vina 2 supene kašike soka od limuna 300 ml neutralne pavlake prstohvat soli 100 g parmezana Paradajz sos: 300 g Mutti čeri paradajza  1 – 2 lovorova lista 2...

    Opširnije
logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt