najbolja ulja italije

Slani recepti

  • Letnja paradajz čorba sa Mutti pelatom

    Letnja paradajz čorba sa Mutti pelatom

    07.08.2020.

    Ne morate se odreći omiljene čorbe tokom toplih dana, posebno što je u ovo doba godine hidratacija i čišćenje organizma jako važno. Za vaše najmlađe pripremite ukusnu i osvežavajuću paradajz čorbu sa Mutti pelatom. Potrebno je: supena kašika Carapelli maslinovog ulja                        Glavica crnog luka...

    Opširnije
  • Salata sa tikvicama i tunjevinom

    Salata sa tikvicama i tunjevinom

    18.07.2020.

    Uz malo vremena i truda do zdravog i ukusnog obroka! Sastojci: 2 komada tikvica 1 kašika Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja  1 pakovanje La Perla tunjevine  1 glavica crvenog luka   1 veza zelene salate      100 g tvrdog sira 1 crvena paprika 1 kašičica seckanog peršuna 1/2 kašičice soli 1/4 kašičice bibera Preliv: 1 kašičica meda 4 kašičice Basso aćeto balsamiko sirćeta  2...

    Opširnije
  • Sezonska salata sa plavim patlidžanom i belim lukom

    Sezonska salata sa plavim patlidžanom i belim lukom

    09.07.2020.

    Veoma osvežavajuća kombinacija, idelana za obrok u toplim danima. Sastojci: 3 plava patlidžana 4 čena belog luka Basso Italijansko vinsko sirće od belog grožđa Carapelli ekstra devičansko maslinovo ulje  peršunov list so Priprema: Plavi patlidžan operite, oljuštite, isecite na kolutove, posolite i ostavite da odstoji pola sata. Nakon toga patlidžan ocedite od soka. Na zagrejanom ekstra devičanskom maslinovom ulju pržite svaki kolut sa obe strane. U drugoj posudi...

    Opširnije
  • Pizza Kalcone sa mlevenim mesom

    Pizza Kalcone sa mlevenim mesom

    03.07.2020.

    Italijanska kuhinja je mnogima među omiljenima, pa i nije bez razloga. Testenine u svakom mogućem obliku i sa bilo kojim nadevom, uvek su odlična ideja za doručak ili večeru, pa tako i brza pizza Kalcone sa mlevenim mesom. Potrebno je za testo: 500gr brašna                                      ...

    Opširnije
  • Brasato al Barolo

    Brasato al Barolo

    27.06.2020.

    Junetina marinirana preko noći, satkana u aromatičnom umaku od crvenog vina, tradicionalno je i sočno jelo iz severne Italije koje se obično poslužuje nedeljom. Odlično ide uz kremastu palentu ili pire krompir. Sastojci: 1 kg junetine 3 kašike Carapelli ekstra devičanskog ulja  1 crni luk 2 šargarepe 2 pruta celera ljutih papričica po ukusu malo karanfilića 1 glavica belog luka 1 štapić cimeta ruzmarin lovorov list 750 ml suvog crvenog vina 1...

    Opširnije
  • Riso Gallo pirinač sa povrćem

    Riso Gallo pirinač sa povrćem

    24.06.2020.

    Pirinač je oduvek važio za najzdraviju žitaricu, a osim toga i za najukusniju. Sa ovom žitaricom možete da eksperimentišete i pripremate po vašoj želji i želji vaših ukućana. Zdrav i brz obrok na vašem stolu, za sve koji nemaju puno vremena za pripremu je Riso Gallo pirinač sa povrćem. Potrebno je: Šolja Riso Gallo pirinča...

    Opširnije
  • Pizza margarita

    Pizza margarita

    18.06.2020.

    Napravite savršeno mediteransko veče uz picu i ohlađeno vino. Sastojci: Testo: 3 šolje brašna pola suvog kvasca pola šolje mlake vode kašičica soli Nadev: 200 g Mutti pelat  sveža mocarela 100 ml Carapelli ekstra devičansko maslinovo ulje  so, biber bosiljak   Priprema:  Umesite testo srednje mekoće, uvijte ga u plastičnu foliju i ostavite da odstoji u frižideru nekoliko sati. Testo još jednom lagano premesite, napravite...

    Opširnije
  • Prolećne Rummo špagete sa školjkama

    Prolećne Rummo špagete sa školjkama

    15.06.2020.

    Želite vašim ukućanima da pripremite zdrav i ukusan obrok, a da ipak bude nešto neobično i nesvakidašnje? Za sve koji ne vole puno vremena da provode u kuhinji, a vole egzotične ukuse, savršen ručak će biti Rummo špagete sa školjkama. Potrebno je: 500gr zamrznutih školjki                        350gr Rummo špageta...

    Opširnije
  • Spaghetti Cacio e pepe

    Spaghetti Cacio e pepe

    09.06.2020.

    Već i sam naziv zvuči kao egzotika, a tek o ukusu ne treba posebno govoriti. Jelo je nastalo u oblasti Rima i odiše jednostavnošću sastojaka i pripreme. Sastojci za dve osobe:   ½ pakovanja Rummo špageta puna kašičica sveže mlevenog bibera 100 g sira Pecorino Romano ili Parmigiano Reggiano 100 ml Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja Priprema: Špagete kuvajte prema uputstvu sa pakovanja. Sir narendajte, možete koristiti i...

    Opširnije
  • Rolnice od patlidžana

    Rolnice od patlidžana

    31.05.2020.

    Nalik poznatom italijanskom jelu Melanzane alla Parmigiana, ovaj specijalitet ima svoje čari. Sastojci: 2 plava patlidžana, isečena na uzdužne slajseve 2 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja  500 g spanaća 250 g sira rikote malo narendanog muskatnog oraščića 350 ml Mutti pasirani paradajz  4 kašike hlebnih mrvica 4 kašike parmezana Priprema: Zagrejte rernu na 200 stepeni. Premažite obe strane slajseva patlidžana ekstra...

    Opširnije
logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt