najbolja ulja italije

Slani recepti

  • Zdrava zelena pasta

    Zdrava zelena pasta

    21.09.2019.

    Veoma hranljiv obrok, idealan i za ručak i za večeru. Sastojci: 1 pakovanje Rummo špageta 100 ml Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja 400 g pilećeg filea 1 avokado 100 g badema 1 neutralna pavlaka svež bosiljak sir (parmezan) Priprema: Piletinu propržite na ekstra devičanskom maslinovom ulju. Tikvice lagano obarite a pastu skuvajte prema upustvu sa kesice. U blender stavite svež bosiljak, ekstra devičansko maslinovo ulje, pavlaku, bademe, avokado, obarene tikvice,...

    Opširnije
  • Pasta sa pekorino sirom

    Pasta sa pekorino sirom

    16.09.2019.

    Pasta je uvek u modi! Sastojci: 400 g Rummo pene 2 ljute papričice 3 čena belog luka 400 g Mutti pelata 2 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja 100 g pekorino sira So, biber i sveži bosiljak Priprema: Izgnječite beli luk, a papričice iseckajte što sitnije. Sipajte malo ekstra devičanskog maslinovog ulja, zatim ih propržite. Dodajte pelat. Kada počne da vri, dodajte začine po ukusu, kao i sir pa dobro izmešajte. Testeninu skuvajte prema upustvu sa...

    Opširnije
  • Pene sa gorgonzolom i spanaćem

    Pene sa gorgonzolom i spanaćem

    07.09.2019.

    Pasta, pasta i samo pasta! I nikada nećete pogrešiti. Sastojci: 500 g Rummo pene 250 g zamrznutog spanaća 1 glavica luka 1 čen belog luka 1 kašika Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja 350 g pavlake 100 ml bujona 200 g gorgonzole biber, so rendani muskatni oraščić Priprema: Stavite spanać u cediljku i ostavite da se odmrzava oko dva sata. U međuvremenu zakuvajte 4-5 litara vode i 5 kašičica soli u kojoj ćete kuvati pastu. Oljuštite crni i...

    Opširnije
  • Pasta Alla Gricia

    Pasta Alla Gricia

    01.09.2019.

    Italija gaji pravi kult testenina, a mi vam donosimo jedan od tradicionalnih recepata iz ove zemlje. Sastojci: 400 g Rummo špageta 200 g slanine 2 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja 100 g pekorino sira biber Priprema: Isecite slaninu na komadiće i propržite je na malo ekstra devičanskog maslinovog ulja. Skuvajte testeninu i ocedite je, pa je dodajte proprženoj slanini u tiganju. Umešajte sir i malo vode u kojoj se testenina kuvala. Začinite biberom....

    Opširnije
  • Salata Dolce Vita

    Salata Dolce Vita

    25.08.2019.

    Krajnje neobična kombinacija ukusa učiniće ovo leto još zanimljivijim. Sastojci: 500 g oprane rukole 250 g oprane zelene salate 2 breskve 10 šnita dimljene pršute manja glavica crvenog luka Preliv: 80 ml Carepelli ekstra devičanskog maslinovog ulja (možete poručiti OVDE ) 2 kašike Basso balzamiko sirćeta (možete poručiti OVDE ) 3 kašike seckanog bosiljka 2 kašike rendanog parmezana 2 kašike tostiranih pinjola so i biber Priprema: U...

    Opširnije
  • Karpaćo od bifteka

    Karpaćo od bifteka

    09.08.2019.

    Neki ga nazivaju rajsko jelo, a mi kažemo samo da je karpaćo jelo koje će promeniti vaše poimanje jela od mesa.

    Opširnije
  • Panzanella

    Panzanella

    03.08.2019.

    Hrskavi hleb je ono nešto što ovu salatu čini posebnom. Sastojci: 400 g Mutti pelata (možete da poručite OVDE ) 100 g Il Capitano maslina (možete da poručite OVDE ) 4-5 kriški hleba 1 kugla mocarele 1 manja glavica crnog luka 3 čena belog luka 100 ml Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja (možete da poručite OVDE ) 1 kašika Basso aceto balsamico (možete da poručite OVDE ) so šaka svežeg bosiljka Priprema: Hleb isecite na kockice, prelijte...

    Opširnije
  • Karpaćo od tikvica

    Karpaćo od tikvica

    28.07.2019.

    Još jedna zanimljiva verzija čuvenog specijaliteta. Idealno za laganu večeru. Sastojci: Za pesto: 2 šake rukole 1 šolja badema 1 čen belog luka so, biber 2 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja (možete poručiti OVDE ) Za karpaćo: 1 manja, mlada zelena tikvica 1 kašika Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja (možete poručiti OVDE) 1 kašika B asso balzamiko sirćeta (možete poručiti OVDE ) golice Priprema: Stavite rukolu,...

    Opširnije
  • Kinoa sa brokolijem i limunom

    Kinoa sa brokolijem i limunom

    21.07.2019.

    Brzo i jednostavno, a uz dodatak limunovog soka, sušenog paradajza ili maslina, dobićete izvanredan ukus. Sastojci: 250 g kinoe 1-2 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja (možete poručiti OVDE ) 1 glavica crvenog luka 1 srednja glavica brokolija 1 veza svežeg peršuna 1 manji limun 1/3 šolje Il Capitano crnih maslina (možete poručiti OVDE ) Priprema : Skuvajte kinou u dve šolje slane vode. U međuvremenu zagrejte ekstra devičansko...

    Opširnije
  • Salata sa avokadom i tunom

    Salata sa avokadom i tunom

    11.07.2019.

    Obrok ili salata ili obrok salata, na vama je da izaberete. Odlična je za tople letnje dane. Sastojci: 1 konzerva Il Capitano tunjevine u sopstvenom soku (možete poručiti OVDE ) 1 avokado 1 manji krastavac 1 limun nekoliko grančica svežeg korijandera 1 crveni luk so i biber Priprema: Avokado oljuštite i izvadite košticu. U činiju za salatu stavite avokado naseckan na kockice, kao i krastavac.  Dodajte crni luk iseckan na rezance i tunjevninu koju ste izvadili iz...

    Opširnije
logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt