najbolja ulja italije

Slani recepti

  • Italijanska musaka

    Italijanska musaka

    30.03.2019.

    I Italijani imaju svoju musaku i jako su ponosni na nju. Uverite se i zašto! Sastojci: 1 pakovanje Rummo paste (poručite OVDE ) Za bešamel: 3 kašike maslaca 6 kašika brašna 2,5 šolje mleka so, biber muskatni oraščić 1 šolja jogurta 1 kašika kisele pavlake 1 kriška belog sira 1 jaje Za sos od mesa: 3 crna luka 400 g mlevenog mesa so, biber 2 dl Mutti passata (poručite OVDE ) Priprema: Pastu skuvajte i polovinu sipajte u...

    Opširnije
  • Bakalar sa palentom

    Bakalar sa palentom

    26.03.2019.

    Pravi Mediteranci znaju kako dobro pripremiti ribu. Sastojci: 600 g smrznutog bakalara 1 glavica crvenog luka 2 čena belog luka nekoliko Il Capitano crnih maslina  50 g rendanog sira 400 g Mutti pelata  Carapelli ekstra devičansko maslinovo ulje  200 g palente so, biber par listića svežeg bosiljka Priprema: Skuvajte palentu prema uputstvu proizvođača. Pred kraj kuvanja dodajte rendani sir. Kuvanu palentu izlijte u plitki pleh i ostavite da se ohladi. Nakon hlađenja...

    Opširnije
  • Polpette alla Milanese

    Polpette alla Milanese

    19.03.2019.

    Evo jednog brzinskog jela, koje će vam dati ono najbolje od Mediterana. Sastojci:          400 g mlevene junetine 200 g  seckane piletine  50 g  kobasica   2 jajeta 2 kašike prezli 2 kašike parmezana so i biber po ukusu malo muskatnog oraščića 2 kašike Carepelli ekstra devičanskog maslinovog ulja  Sos: 1 šolja pavlake  2-3 kašike Mutti pelata  Priprema: Od svih...

    Opširnije
  • Braciole

    Braciole

    27.02.2019.

    Italijanska kuhinja ima mnogo toga da ponudi. Pored neprevaziđenih pasti i pica, postoji jedno jelo, savršeno za svečane prilike. Upoznajte bračole!

    Opširnije
  • Mafalda sa pilećim mesom i paradajz sosom

    Mafalda sa pilećim mesom i paradajz sosom

    16.02.2019.

    Poziv za ručak svako će rado prihvatiti ako mu kažete da je ovo jelo na meniju. Sastojci: 500 g  Rummo testenine  5 kašika Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja  400 g pilećeg filea 2 čena belog luka 1/2 kašičice bibera 1 supena kašika italijanskog začina 100 ml belog vina 2 supene kašike soka od limuna 300 ml neutralne pavlake prstohvat soli 100 g parmezana Paradajz sos: 300 g Mutti čeri paradajza  1 – 2 lovorova lista 2...

    Opširnije
  • Piccata sa piletinom i pečurkama

    Piccata sa piletinom i pečurkama

    09.02.2019.

    Klasična Piccata prelazi na „viši nivo“ ukusa, zahvaljujući pečurkama. Jelo koje se jednostavno sprema, a ipak odiše elegancijom. Obradujte svoju srodnu dušu za praznik ljubavi. Sastojci : 1/2 šolje brašna 1 kašičica soli 1/2 kašičica mlevene paprike 1 jaje 2 kašike mleka 6 polovina pilećih grudi bez kostiju 4 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja (poručite OVDE ) 200 g La Perla šampinjona...

    Opširnije
  • Cacciucco

    Cacciucco

    02.02.2019.

    Začinjena morska hrana asocijacija je za mesto Livorno. Čak i ako niste ljubitelj školjki, rakova i hobotnica, ovo jelo će vas naterati da se predomislite. Sastojci: 300-400 ml vode 200 ml pavlake 200 ml poluslatkog belog vina 300 g morskih plodova 3 komada krompira 1 komad praziluka 200 ml Mutti passata (poručite OVDE ) 2 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja (poručite OVDE ) mirođija i škampi – za dekoraciju beli mleveni biber, so Priprema:...

    Opširnije
  • Sočivo na italijanski način

    Sočivo na italijanski način

    26.01.2019.

    Jelo koje više nego prija u hladnim januarskim danima. Sastojci: 400 g sočiva 3 glavice crnog luka 5 čenova belog luka 150-200 g dimljene slanine 1/2 kg Mutti pelata (poručite OVDE ) 5 kašika Mutti duplo koncentrovanog paradajza (poručite OVDE ) 4 supene kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja (poručite OVDE ) 2 kašičice Azucar Demero smeđeg šećera (poručite OVDE ) začini po ukusu voda po potrebi Priprema: Preko noći potopite sočivo...

    Opširnije
  • Testenina sa avokadom i piletinom

    Testenina sa avokadom i piletinom

    19.01.2019.

    Ukoliko želite da zadivite nekog ko nije navikao na egzotična jela, ovo je pravi način.

    Opširnije
  • Passatelli in brodo

    Passatelli in brodo

    12.01.2019.

    U susret Novoj godini koja se praznuje po julijanskom kalendaru, pripreme za bogatu trpezu su uveliko u toku. Veliki tradicionalisti Italijani preporučuju da svečani ručak nikako ne prođe bez ove ukusne i okrepljujuće supe. Sastojci: Za supu: 2 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja (poručite OVDE ) 3 šargarepe 1 koren peršuna 1 paškanat ½ korena celera 2 kašičice mešavine začina 1 kašičica soli 5 grančica...

    Opširnije
logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt