najbolja ulja italije

Slani recepti

  • Cacciucco

    Cacciucco

    02.02.2019.

    Začinjena morska hrana asocijacija je za mesto Livorno. Čak i ako niste ljubitelj školjki, rakova i hobotnica, ovo jelo će vas naterati da se predomislite. Sastojci: 300-400 ml vode 200 ml pavlake 200 ml poluslatkog belog vina 300 g morskih plodova 3 komada krompira 1 komad praziluka 200 ml Mutti passata (poručite OVDE ) 2 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja (poručite OVDE ) mirođija i škampi – za dekoraciju beli mleveni biber, so Priprema:...

    Opširnije
  • Sočivo na italijanski način

    Sočivo na italijanski način

    26.01.2019.

    Jelo koje više nego prija u hladnim januarskim danima. Sastojci: 400 g sočiva 3 glavice crnog luka 5 čenova belog luka 150-200 g dimljene slanine 1/2 kg Mutti pelata (poručite OVDE ) 5 kašika Mutti duplo koncentrovanog paradajza (poručite OVDE ) 4 supene kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja (poručite OVDE ) 2 kašičice Azucar Demero smeđeg šećera (poručite OVDE ) začini po ukusu voda po potrebi Priprema: Preko noći potopite sočivo...

    Opširnije
  • Testenina sa avokadom i piletinom

    Testenina sa avokadom i piletinom

    19.01.2019.

    Ukoliko želite da zadivite nekog ko nije navikao na egzotična jela, ovo je pravi način.

    Opširnije
  • Passatelli in brodo

    Passatelli in brodo

    12.01.2019.

    U susret Novoj godini koja se praznuje po julijanskom kalendaru, pripreme za bogatu trpezu su uveliko u toku. Veliki tradicionalisti Italijani preporučuju da svečani ručak nikako ne prođe bez ove ukusne i okrepljujuće supe. Sastojci: Za supu: 2 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja (poručite OVDE ) 3 šargarepe 1 koren peršuna 1 paškanat ½ korena celera 2 kašičice mešavine začina 1 kašičica soli 5 grančica...

    Opširnije
  • Posna pasta sa kukuruzom i pečurkama

    Posna pasta sa kukuruzom i pečurkama

    05.01.2019.

    Ukoliko postite ili volite malo laganiju trpezu, predlažemo vam brzu i ukusnu salatu sa testeninom, pogodnu za sve prilike. Sastojci: 1 pakovanje Rummo testenine (poručiti OVDE ) 1 pakovanje svežih šampinjona 1 pakovanje kukuruza šećerca 200 g biljnog kačkavalja 600 g posnog majoneza 100 g susama 2 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja (poručiti OVDE ) Priprema: Testeninu i kukuruz skuvajte posebno, sklonite sa vatre, procedite i stavite da se ohlade....

    Opširnije
  • Ćuretina iz paca

    Ćuretina iz paca

    02.01.2019.

    Iako smo za Božić navikli da jedemo drugačiju vrstu mesa, ćuretina je više nego odličan specijalitet koja zaslužuje posebno mesto na vašoj trpezi. Sastojci: 1 kg ćuretine 50 g mlevenih badema 1 kašika meda 2 dl C arapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja  (poručiti OVDE ) Priprema: Meso isecite na komade, posolite i ostavite da odstoji šest sati. Pomešajte med sa bademima i time premažite svaku šniclu ćuretine. Nalijte ekstra...

    Opširnije
  • Praznični rolat od svinjetine

    Praznični rolat od svinjetine

    23.12.2018.

    Praznična trpeza ne može proći bez mesnih gurmanluka, a mi vam predlažemo jedan jako ukusan rolat.

    Opširnije
  • Taljatele sa sosom od sardina

    Taljatele sa sosom od sardina

    15.12.2018.

    Pasta i morske delicije ponos su Mediterana. Spojite ova dva sastojka i dobićete pravu čaroliju.

    Opširnije
  • Slani sufle

    Slani sufle

    09.12.2018.

    Ukoliko ste u trci sa vremenom a pojeli biste nešto ukusno i hranljivo, ovo je idealan recept za vas. Sastojci: 1 pakovanje Rummo paste – oblik po želji (poručite OVDE ) 1 glavica crnog luka 1 pakovanje Il Capitano tunjevine   (poručite OVDE ) kukuruz iz konzerve 1 pavlaka 1 jaje parmezan so i biber po ukusu Priprema: Testeninu skuvajte i dobro ocedite. U međuvremenu u dubljem tiganju prodinstajte crni luk. Dodajte kukuruz i tunjevinu. Sjedinite sastojke iz tiganja sa...

    Opširnije
  • Kaserola od krompira i crvenog sočiva

    Kaserola od krompira i crvenog sočiva

    01.12.2018.

    Ovo toplo jelo bez mesa zagrejaće vas u hladnim danima 2 kašike Ybarra ulja od koštica grožđa (poručite ga OVDE ) 1 crni luk 1 čen belog luka 500 g krompira 2 šargarepe 1 koren peršuna 100 g crvenog sočiva 2 kašike kurkume 1 l vode so, biber po ukusu 200 g parmezana   Priprema: Crni i beli luk propržite na ulju od koštica grožđa 3-4 min. Dodajte šargarepu, koren peršuna i krompir, so, biber i dinstajte oko 5 min. Dodajte...

    Opširnije
logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt