najbolja ulja italije

Acquacotta maremmana

Acquacotta maremmana

Acquacotta je jednostavno, ukusno, hranjivo i zdravo jelo. U Italiji se služi kao predjelo, ali, s obzirom da su mu sastojci i hleb i jaja, vrlo lako vam može zameniti i glavni obrok.

Sastojci

 

Priprema

Fino naseckajte luk. Izrežite celer, ali grubo. Potopite paradajz 5 minuta u kipuću vodu, ogulite i izrežite na pola ili na četvrtine.

U zemljani lonac stavite malo maslinovog ulja i popržite luk. Zatim dodajte celer.

Zatim, dodajte 1 litru bujona i nastavite sa kuvanjem još 20 minuta, dok bujon polako ne počne da isparava.

Posolite i pobiberite, dodajte seckani paradajz i bosiljak (naseckan) i kuvajte još 10 minuta.

Sada direktno u lonac dodajte jaja, pa kuvajte još 3 minuta, tako da se belance stvrdne i formira koricu oko žumanca.

Stavite u činiju krišku tosta i sira. Ulijte tekućinu, i opet pospite sirom.

Poslužite toplo. Prijatno!


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt