najbolja ulja italije

Brokoli rab na sicilijanski način

Brokoli rab na sicilijanski način

Ukoliko ste za ručak planirali neki fini stek ili ribu, ovaj italijanski side dish će odlično ići.

Sastojci:

1 glavica brokolija

2 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja

1 glavijca belog luka

¼ kašike ljuspica suve ljute paprike

3 kašike vode

prstohvat soli

 

Sastojci:

Glavicu brokolija očistite i sačuvajte i stablo i lišće. Zagrejte u velikom tiganju na srednjoj temperaturi 1 kašiku ekstra devičanskog maslinovog ulja, beli luk i ljutu papriku. Dodajte prvo stablo brokolija, prodinstajte malo pa dodajte cvet i listove i nalijte vodom. Kuvajte dok brokoli ne omekša, oko pet minuta.

Sipajte brokoli u posudu za služenje i prelijte jednom kašikom ekstradevičanskog maslinovog ulja.


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt