najbolja ulja italije

Burgeri sa pirinčem i orasima

Burgeri sa pirinčem i orasima

Ukoliko ste u potrazi za receptom za ukusne vege burgere od jednostavnih namirnica – na pravom ste mestu!

Sastojci (4 osobe):

50 g Riso Gallo Arborio pirinča (možete poručiti OVDE)

200 g Il Capitano crvenog pasulja (možete poručiti OVDE)

60 g sušenog paradajza u ulju

1 kašika Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja (možete poručiti OVDE)

100 g mlevenih oraha

30 g prezli

1 veći crni luk

3 kašičice suvih začina

Priprema:

Pirinač skuvajte u 200 ml slane vode, ocedite i ohladite. Pasulj izgnječiite u posebnoj posudi. Sušeni paradajz u ulju isecite na sitnije komade. Mlevene orahe pomešajte sa prezlama i začinima, kratko popržite u tiganju bez ulja, pa sklonite sa strane.

Na zagrejanom ekstra devičanskom maslinovom ulju propržite sitno iseckani luk dok ne postane zlatnožuta boja. U većoj posudi dobro izmešajte pirinač, pasulj, sušeni paradajz, luk, orahe i prezle. Od dobijene smese oblikujte četiri veća burgera.

Pecite burgere sa svake strane oko pet minuta. Poslužite sa sosom i salatom po izboru.


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt