najbolja ulja italije

Cacciucco

Cacciucco

Začinjena morska hrana asocijacija je za mesto Livorno. Čak i ako niste ljubitelj školjki, rakova i hobotnica, ovo jelo će vas naterati da se predomislite.

Sastojci:

300-400 ml vode

200 ml pavlake

200 ml poluslatkog belog vina

300 g morskih plodova

3 komada krompira

1 komad praziluka

200 ml Mutti passata (poručite OVDE)

2 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja (poručite OVDE)

mirođija i škampi – za dekoraciju

beli mleveni biber, so

Priprema:

Oljuštite krompir i isecite ga na kocke, beli deo praziluka isecite na prstenove i u dubokom tiganju na ekstra devičanskom maslinovom ulju dinstajte oko 8-10 minuta. Zatim dodajte vodu i pasirani paradajz i kuvajte na srednjoj temperaturi oko 15 minuta. Dodajte biber i so. Nakon toga smesu možete po želji usitniti u blenderu.

Dodajte u smesu nakon toga pavlaku i vino i kuvajte dok ne provri. Odvojeno, u tiganju propržite morske plodove, a zatim ih dodajte u pripremljenu supu I nakratko kuvajte.  

Krem od morskih plodova receptu piše ispod se odnosi na nacionalne francuske kuhinje. Isto tako, ovaj recept može naći pod nazivom kremaste supe sa plodovima mora.


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt