najbolja ulja italije

Čorba od šargarepe sa maslinovim uljem

Čorba od šargarepe sa maslinovim uljem

Može se reći da je najbolji dan onaj kada sebi spremimo nešto što se može pojesti „na kašiku”.

Sastojci:

500 g mlade šargarepe

100 g celera

2 glavice crnog luka

rendani đumbir

Carapelli ekstra devičansko maslinovo ulje

bujon od povrća

muskatni orah

kisela pavlaka

vlašac

so i biber po ukusu

Priprema:

Napravite bujon od gotove kockice od povrća. U blenderu usitnite šargarepu, celer i luk. U šerpu sa ekstra devičanskim maslinovim uljem ubacite usitnjenu šargarepu, celer i luk. Posolite povrće i narendajte muskatni orah, kuvajte povrće dok ne smekša, nekih 15-20 minuta. Regulišite gustinu dolivanjem bujona. Začinite, narendajte đumbir i uz mešanje lagano kuvajte oko pet minuta.

Servirajte uz kiselu pavlaku i vlašac


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt