najbolja ulja italije

Enčilade sa pilećim mesom

Enčilade sa pilećim mesom

Jelo koje je steklo planetarnu popularnost, sa daškom Italije u sebi, poprimiće još bolji ukus.

Sastojci:

400 g pilećeg mesa

4 glavice crnog luka

2 crvene paprike

100 g Pronto gauda sira

4 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja

tortilje

Priprema:

Crni luk i papriku sitno iseckajte i pržite ih dok ne omekšaju, a zatim dodajte pileće meso, isečeno na kockice.

U svaku tortilju stavite po nekoliko kašika smese, uvijte i ređajte u tepsiju, a preko pospite rendanu gaudu. Pileće enčilade pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 15 minuta.


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt