najbolja ulja italije

Farfalle na sicilijanski način

Farfalle na sicilijanski način

Ovo jednostavno jelo tipično je za najveće mediteransko ostrvo Siciliju, a izuzetno je zbog punog ukusa sočnog paradajza, patlidžana, maslinovog ulja i aromatičnih začina.

Sastojci:

400 g Rummo Farfalle Bio integrale (možete poručiti OVDE)

400 g Mutti pelata (možete poručiti OVDE)

300 g patlidžana

4 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja (možete poručiti OVDE)

beli luk

sveži bosiljak i peršun,

biber, so

Priprema:

Patlidžan operite i narežite na kockice, posolite i ostavite da odstoji oko pola sata. Beli luk naseckajte ili ga zgnječite i kratko prodinstajte na ekstra devičanskom maslinovom ulju. Dodajte oprane i posušene patlidžane pa ih dinstajte oko pet minuta. Nakon toga dodajte pelat, narezani bosiljak, naseckani peršun, biber i so, i sve prodinstajte još oko 15 minuta.

Farfalle skuvajte u slanoj vodi, ocedite i umešajte u sos. Jelo pospite parezanom i služite.


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt