najbolja ulja italije

Frico sa krompirom

Frico sa krompirom

Ovo tipično italijansko jelo uneće pravi mediteranski šmek u vaš dom.

Sastojci:

Za Frico:

2 veća krompira

250 g gauda sira

muskatni oraščić

1 kašičica putera

Za dresing od lista korijandera:

1 kašičica seckanog lista korijandera

1 kašika Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja

1 kašičica seckanog vlašca

Basso aceto balsamico

so

Priprema:

Skuvajte krompir sa ljuskom da bude tvrđi. Zatim ga ostavite da se prohladi ali da i dalje bude topao, oljuštite ga i izdrobite, pomešajte sa rendanom gaudom i narendajte malo muskatnog oraščića. U tiganju zagrejte puter i izručite krompir sa kačkavaljem. Pržite oko 5 minuta dok ne bude zlatno žute boje zatim okrenite smesu na drugu stranu i pržite još 5-6 minuta.

Za dressing stavite sve sastojke u blender i izmiksajte ih. Frico se servira direktno iz tiganja tako što ga podelite na četiri dela i stavite na tanjir. Dresing možete staviti na tanjir za serviranje ili u zasebnoj posudici.


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt