najbolja ulja italije

Fuzili sa grilovanim plavim patlidžanom i kozjim sirom

Fuzili sa grilovanim plavim patlidžanom i kozjim sirom

Ukoliko želite nešto jednostavno, a toliko egzotično, onda je ovaj italijanski dragulj pravi izbor.

Sastojci:

1 plavi patlidžan

¼ šolje + 2 kašike Carapelli eksta devičanskog maslinovog ulja

so po ukusu, sveže mleveni biber, crvena paprika

1 pakovanje Rummo fuzila

2 kašike pinjola

1 čen belog luka

3 kašike krupno seckanog peršuna

pola kašike soka od limuna

1 ½ kašike rendane limunove kore

200 g tvrdog kozjeg sira

Pripema:

U zagrejanoj rerni grilujte plavi patlidžan sa tri kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja, solju i biberom. Jednu stranu grilujte pola sata, a drugu 10 minuta.

Skuvajte fuzile al dente. Odvojite pola šolje vode u kojoj se pasta kuvala. U tiganju propržite pinjole pet minuta. Nakon toga ih grubo iseckajte.

Na tiganju zagrejte 3 kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja. Dodajte beli luk i dinstajte na srednjoj temperaturi. Dodajte crvenu papriku. Potom dodajte fuzile, grilovani plavi patlidžan, pinjole, sok od limuna i prelijte vodom u kojoj se kuvala pasta.

Nakon toga dodajte peršun i koru limuna, posolite i pobiberite po ukusu. Na kraju dodajte kozji sir i lagano mešajte dok se ne otopi.


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt