najbolja ulja italije

Fuzili sa svežim povrćem

Fuzili sa svežim povrćem

Jedan vrlo lagani italijanski recept, za sve koji žele zdrav i izbalansiran obrok.

Sastojci:

2 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja

1 srednji luk

1 šolja Mutti cherry paradajz

1 velika tikvica

2 sveža klipa kukuruza ili kesa smrznutog

250 g  Rummo fusilli

1/2 šolje mocarela sira

4 kašike putera

 

Priprema:

Rernu zagrejte na 190 stepeni, a pastu skuvajte. Puter istopite na srednjoj temperaturi, a onda nastavite da ga kuvate. Prvo će se napraviti pena, a onda će puter braon i tada ga sklonite ga sa ringle.

U drugoj šerpi, zagrejte ekstra devičansko maslinovo ulje, pa dodajte čeri paradajz, tikvicu, luk i kukuruz, i kuvajte 10-15 minuta. Kada je povrće skuvano, začinite ga, pa umešajte u njega testeninu, braon puter i polovinu mocarele.

Sve stavite u činiju za rernu, pa prekrijte preostalim sirom i zapecite u rerni, oko 10 minuta.


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt