najbolja ulja italije

Gulaš na italijanski način

Gulaš na italijanski način

Italijani i od naizgled jednostavnog jela svojim umećem mogu da naprave vrhunski specijalitet.

 

Sastojci:

 

500 g junetine

3 glavice luka

3 dl crnog vina

50 g putera

Carapelli ekstra devičansko maslinovo ulje

so, biber

2 lista lovora

1 kašika brašna

 

Priprema:

 

Meso isecite na komadiće, posolite i pobiberite, pa uvaljajte u brašno. Na  ekstra devičanskom ulju otopite pola putera, pa kratko ispržite kockice mesa. Izvadite i ostavite ih na toplom.

 

U istom tiganju dodajte ostatak putera i luk iseckan na rebarca. Kad malo omekša, dodajte lovorov list i ostale začine, pa sipajte pola čaše vina. Kad se sve sjedini, vratite i meso i nalivajte naizmenično vinom i vodom da meso omekša a sos se lepo ujednači.


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt