najbolja ulja italije

Italijanska gusta čorba

Italijanska gusta čorba

Iako nas na prvi pogled podseća na domaća jela, ova čorba ima egzotičan ukus zbog par sastojaka.

Sastojci:

1 crni luk

1 čen belog luka

1 paprika

1/2 tikvice

2 krompira

300 g mlevenog mesa

2 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja 

300 ml Mutti pasata 

1 kašika mlevene paprike

so, biber

Priprema:

Crni i beli luk oljuštite i iseckajte. Tikvicu i krompir takođe oljuštite i isecite na kockice. Papriku isecite na tanke tračice. Na dve kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja propržite crni i beli luk, a potom dodajte mleveno meso i mešajte. Odmah dodajte papriku, tikvicu, krompir, papriku, so i biber i promešajte. Pržite zajedno nekoliko minuta.

Dodajte pasirani paradajz i dve čaše vode. Kada provri, kuvajte još 15 minuta, dok krompir ne bude mekan.


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt