najbolja ulja italije

Italijanska musaka

Italijanska musaka

I Italijani imaju svoju musaku i jako su ponosni na nju. Uverite se i zašto!

Sastojci:

1 pakovanje Rummo paste (poručite OVDE)

Za bešamel:

3 kašike maslaca

6 kašika brašna

2,5 šolje mleka

so, biber

muskatni oraščić

1 šolja jogurta

1 kašika kisele pavlake

1 kriška belog sira

1 jaje

Za sos od mesa:

3 crna luka

400 g mlevenog mesa

so, biber

2 dl Mutti passata (poručite OVDE)

Priprema:

Pastu skuvajte i polovinu sipajte u tepsiju.

Maslac otopite pa dodajte brašno i nalijte mlekom. Kuvajte dok se ne zgusne pa začinite. Dodajte i ostale sastojke i dobro izmešajte. Stavite polovinu bešamela preko paste.

Crni luk iseckajte i stavite da se dinsta. Kada je luk staklast dodajte mleveno meso, a kada ono postane rastresito dodajte pasirani paradajz. Kuvajte još 5 minuta, pa prelijte preko paste i bešamela. Na kraju stavite drugu polovinu paste i ostatak bešamela. Zapecite u rerni.


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt