najbolja ulja italije

Italijanske ćuftice sa kantarionom

Italijanske ćuftice sa kantarionom

Proleće u Toskani, ali na vašem stolu.

Sastojci:

400 g mešanog mlevenog mesa

3-4 kašike prezli

glavica crnog luka

so, biber

jaje

2 grančice kantariona

8 režnjeva šunke

2 kašike putera

400 g Rummo taljatela

300 ml mleka

100 g sira

pola vezice bosiljka

Priprema:

Očistite crni luk i iseckajte ga. U činiju sa mesom dodajte seckani luk, jaje, prezle, so i biber, pa sve dobro promešajte. Grančice kantariona operite, prosušite i otkinite osam većih listova.

Od mlevenog mesa napravite mokrim rukama osam ćuftica, pa svaku uvijte u tanji režanj šunke i veći list kantariona. Zagrejte puter u tiganju, pa pržite ćuftice na tihoj vatri dok ne porumene. Testeninu kuvajte u posoljenoj vodi.

U međuvremenu zagrejte mleko, pa u njega dodajte sir. Smesu mešajte na tihoj vatri dok se sir ne otopi. Grančice bosiljka operite, prosušite, iskidajte listiće i sitno ih iseckajte, a zatim dodajte u sos. Celu smesu posoliei i pobiberite. Testenine procedite i servirajte ih sa ćufticama i sosom. Ukrasite preostalim bosiljkom i sitno seckanim paradajzom.


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt