najbolja ulja italije

Italijanske pene sa spanaćem i paprikom

Italijanske pene sa spanaćem i paprikom

Vrhunska italijanska Rummo pasta od ovog naizgled jednostavnog jela napraviće pravu simfoniju ukusa.

Sastojci:

250 g Rummo pena

1 kašika Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja

1 crni luk

2 čena belog luka

500 g Mutti polpa

1 kašičica bosiljka

1 sveža paprika

½ kašičice soli

¼ šolje rendanog parmezana

100 g krem-sira

250 g svežeg spanaća

Priprema:

Skuvajte pastu prema uputstvima na pakovanju, vodeći računa da bude al-dente.

Crni luk iseckajte a beli izgnječite i prodinstajte zajedno na ekstra devičanskom maslinovom ulju. Dodajte paradajz, spanać, papriku i začine. Ostavite da se povrće prodinsta, a zatim dodajte ½ šolje vode. Prokuvajte, a onda dodajte krem-sir i parmezan. Nakon toga dodajte testeninu koju ste prethodno dobro ocedili. Lagano promešajte i služite toplo.


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt