najbolja ulja italije

Juneća salata

Juneća salata

Bliži se praznik Vaskrs, kojeg i pored situacije u kojoj se nalazimo, možete na lep način proslaviti u krugu svoje porodice. Da biste obogatili prazničnu trpezu, predlažemo vam ovo ukusno hladno predjelo.

Sastojci:

500 g junetine

200 g La Perla šampinjona (možete poručiti OVDE)

6 komada Pronto kornišona (možete poručiti OVDE)

50 ml Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja (možete poručiti OVDE)

3 kašike Pronto jabukovog sirćeta (možete poručiti OVDE)

2 glavice crvenog luka

2 čena belog luka

1 veza peršuna

3 kašike senfa

180 g kisele pavlake

so, biber

rukola

Priprema:

Junetinu skuvajte u blago posoljenoj vodi. Meso ocedite od viška tečnosti i usitnite na sitne kockice. Crveni i beli luk očistite i sitno iseckajte. Takođe i krastavce, šampinjone i peršun.

Pavlaku sjedinite sa senfom, ekstra devičanskim maslinovim uljem, jabukovim sirćetom, seckanim peršunom i začinite prema ukusu.

U većoj posudi umešajte pavlaku, crveni luk, krastavce, šampinjone i junetinu, a zatim odložite u frižider da se dobro rashladi i poslužite sa svežom rukolom.


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt