Karpaćo od bifteka
Neki ga nazivaju rajsko jelo, a mi kažemo samo da je karpaćo jelo koje će promeniti vaše poimanje jela od mesa.
Sastojci za 4 osobe:
300 g junećeg bifteka
50 g rukole
so
sveže mleveni biber
2 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja (možete poručiti OVDE)
1 kašika Basso aceto balsamico (možete poručiti OVDE)
40 g parmezana
Priprema:
Biftek zamotajte prozirnom folijom i stavite u zamrzivač na otprilike sat vremena (blago zaleđeni biftek je lakše rezati na tanke šnite). Meso režite oštrim nožem na što tanje šnite. Narezane filete stavite na prozirnu kuhinjsku foliju i prekrijte drugom plastičnom folijom.
Kako bi se šnite mesa stanjile i proširile potrebno je, ili staviti teg na njih (drvena daska) ili s drvenim čekićem koji ima glatku stranu tucite meso. Meso stavite na tanjir za posluživanje, prekrijte prozirnom folijom i ostavite u frižideru da se dobro ohladi.
Ohlađeno meso posolite i pobiberite te premažite ekstra devičanskim maslinovim uljem. Na vrh stavite rukolu, poprskajte s još maslinovog ulja i acetom. Za kraj narežite listiće parmezana.