najbolja ulja italije

Karpaćo od bifteka

Karpaćo od bifteka

Neki ga nazivaju rajsko jelo, a mi kažemo samo da je karpaćo jelo koje će promeniti vaše poimanje jela od mesa.

Sastojci za 4 osobe:

300 g junećeg bifteka

50 g rukole

so

sveže mleveni biber

2 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja (možete poručiti OVDE)

1 kašika Basso aceto balsamico (možete poručiti OVDE)

40 g parmezana

Priprema:

Biftek zamotajte prozirnom folijom i stavite u zamrzivač na otprilike sat vremena (blago zaleđeni biftek je lakše rezati na tanke šnite). Meso režite oštrim nožem na što tanje šnite. Narezane filete stavite na prozirnu kuhinjsku foliju i prekrijte drugom plastičnom folijom.

Kako bi se šnite mesa stanjile i proširile potrebno je, ili staviti teg na njih (drvena daska) ili s drvenim čekićem koji ima glatku stranu tucite meso. Meso stavite na tanjir za posluživanje, prekrijte prozirnom folijom i ostavite u frižideru da se dobro ohladi.

Ohlađeno meso posolite i pobiberite te premažite ekstra devičanskim maslinovim uljem. Na vrh stavite rukolu, poprskajte s još maslinovog ulja i acetom. Za kraj narežite listiće parmezana.


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt