najbolja ulja italije

Kremasti integralni rižoto sa aceto balsamico

Kremasti integralni rižoto sa aceto balsamico

Brz i zdrav ručak, baš po svačijem ukusu.

Sastojci za 6 osoba:

250 g Riso Gallo pirinač Blond Integrale

300 g pilećih grudi

400 g šampinjona

1 crni luk

200 ml neutralne pavlake

so, biber, peršun, origano, mirođija

2 kasike Basso Aceto balsamico sirćeta

Carapelli ekstra devičansko maslinovo ulje

Priprema:

Integralni pirinač operite i skuvajite. Za to vreme piletinu isecite na tračice, posolite, uvaljte u malo ekstra devičanskog maslinovog ulja i ispecite na gril tiganju.

Crni luk sitno iseckajte i izdinstajte, pa dodajte iseckane šampinjone. Kada pečurke puste vodu začinite po želji i ubacite meso. Smanjite temperaturu i pustite da se sve zajedno malo prodinsta. Na kraju dodajte balsamico, oceđeni pirinač i zalijte neutralnom pavlakom.

Možete po želji garnirati kukuruzom i mladim lukom.


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt