najbolja ulja italije

Krmenadle sa crnim maslinama

Krmenadle sa crnim maslinama

Uz samo par sastojaka dobiećete obrok koji će biti prava zabava za vaša nepca.  

Sastojci:

Za 4 osobe

1,2 kg svinjskih krmenadli sa koskom

150 g Il Capitano crnih maslina bez koštice (možete poručiti OVDE)

1 čen belog luka

75 ml Carapelli ekstradevičansko maslinovo ulje (možete poručiti OVDE)

lovorov list

sveži peršun

suvo belo vino

so, biber

Priprema:

Zagrejte u velikoj šerpi 75 ml ekstra devičanskog maslinovog ulja i propržite krmenadle sa obe strane. Dodajte izgnječen beli luk, 1 kašiku peršuna, 2 lovorova lista i krupno iseckane masline.

Dodajte i 400 ml belog vina, malo soli i ostavite da se kuva na tihoj vatri oko sat vremena, dok voda ne ispari. Začinite solju i biberom i poslužite.


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt