najbolja ulja italije

Letnja paradajz čorba sa Mutti pelatom

Letnja paradajz čorba sa Mutti pelatom

Ne morate se odreći omiljene čorbe tokom toplih dana, posebno što je u ovo doba godine hidratacija i čišćenje organizma jako važno. Za vaše najmlađe pripremite ukusnu i osvežavajuću paradajz čorbu sa Mutti pelatom.

Potrebno je: supena kašika Carapelli maslinovog ulja

                       Glavica crnog luka

                       1 isečena šargarepa

                       1kg Mutti pelata

                       2 čena izgnječenog belog luka

                       3 supene kašike pavlake

                       5 listova majčine dušice

                      So, biber

Priprema: Ugrejati maslinovo ulje u dubokom tiganju. Dodati luk i šargarepu i kuvati na srednjoj temperaturi i mešati s vremena na vreme oko 3,4 minuta dok ne omekša. Dodati paradajz, beli luk i ostale sastojke. Izvaditi masnoću i ostaviti da se krčka oko 30 minuta. Pasirati čorbu i sipati unutra pavlaku, začiniti solju i biberom. Promešati. Prijatno!


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt