najbolja ulja italije

Letnji zucchini preliveni sirom

Letnji zucchini preliveni sirom

Ako želite uz malo ulaganja da spremite bogat i zdrav obrok, evo pravog recepta.

Sastojci za dve osobe:

2 tikvice srednje veličine

2 jajeta

200 g mladog nemasnog sira

4 kašičice Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja

2 čena belog luka

 

 

Priprema:

Isecite tikvice na uzdužne šnite, pospite ih suvim italijanskim začinom, stavite so i biber po želji. Dodajte izrendan beli luk i ostavite da odstoje oko 15 minuta da otpuste vodu, pa ih procedite.

Na pleh stavite papir za pečenje. Jaja umutite sa ekstra devičanskim maslinovim uljem. Sipajte preko tikvica, pa potom dodajte preko njih i sir. Pecite u ugrejanoj rerni na 200 °C. Možete ih posuti parmezanom pre pečenja. Garnirajte ih grilovanim ili svežim čeri paradajzom i bosiljkom.


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt