najbolja ulja italije

Mafalda sa pilećim mesom i paradajz sosom

Mafalda sa pilećim mesom i paradajz sosom

Poziv za ručak svako će rado prihvatiti ako mu kažete da je ovo jelo na meniju.

Sastojci:

500 g  Rummo testenine 

5 kašika Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja 

400 g pilećeg filea

2 čena belog luka

1/2 kašičice bibera

1 supena kašika italijanskog začina

100 ml belog vina

2 supene kašike soka od limuna

300 ml neutralne pavlake

prstohvat soli

100 g parmezana

Paradajz sos:

300 g Mutti čeri paradajza 

1 – 2 lovorova lista

2 čena belog luka

1 kašičica Azucar Demera smeđeg šećera 

so po ukusu

2 kašike crvenog vina

2 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja 

1 kašičic bosiljka

1 kašičica origana

Priprema:

Skuvajte testeninu prema uputstvu na pakovanju. Možete koristiti koju god testeninu želite. Kad bude gotova, ocedite iz vode i ostavite da se ohladi. Ugrejte ekstra devičansko maslinovo ulje i stavite u njega pileće meso, prethodno isečeno na male komade. Dodajte izgnječene čenove belog luka i pržite dok meso ne počne da se rumeni.

Nakon toga pospite biberom i italijanskim začinom. Sipajte belo vino, sok od limuna i pavlaku. Pospite prstohvatom soli i promešajte. Poklopite i ostavite da se dinsta oko 15 minuta. Nakon toga skinite sa vatre i dodajte testeninu. Promešajte da se sastojci ravnomerno pomešaju.

Pripremite paradajz sos tako što prvo čeri paradajz stavite na vatru. Dodajte lovorov list i kuvajte dok ne dobijete željenu gustinu. Nakon toga dodajte izgnječen beli luk, smeđi šećer, so po ukusu, ekstra devičansko maslinovo ulje, crno vino, bosiljak i origano.

Testeninu sa piletinom servirajte na tanjiru, odozgo prelijte paradajz sosom i pospite rendanim parmezanom ili drugim sirom po želji.


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt