najbolja ulja italije

Mafaldine sa povrćem u mirišljavom sosu od limuna

Mafaldine sa povrćem u mirišljavom sosu od limuna

Fuzija mirisa, boja i ukusa za prohladno novembarsko veče.

Sastojci:

400 g Rummo Mafaldine

300 g La Perla šampinjona

1 glavica luka

1 čen belog luka

3 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja

so, biber

1 kašika sušenog origana

200 ml bujona od povrća

1 kašika soka od limuna

250 ml neutralne pavlake

300 g brokolija

½ vezice peršuna

1 kašičica narendane kore od limuna

 

Priprema:

Pečurke grubo nasecite. Oljuštite i naseckajte crni i beli luk. Sve zajedno pržite u velikom tiganju mešajući oko pet minuta, začinite pa izvadite. Stavite origano, bujon i sok od limuna u isti tiganj pa ostavite da se lagano dinsta oko pet minuta. Umešajte neutralnu pavlaku.

Očistite brokoli i razdelite ga na komade. Skuvajte testeninu u slanoj vodi, a poslednjih seda minuta kuvajte s testeninom i brokoli. 

Peršun narežite na veće komade. Pomešajte s korom od limuna i začinite. Ocedite testeninu i brokoli, pomešajte s pečurkama, sokom od limuna, solju i biberom pa poslužite.


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt