najbolja ulja italije

Mini kiš sa tunjevinom

Mini kiš sa tunjevinom

Probajte kiš spremljen na malo drugačiji način.

Sastojci:

Za testo:

250 g brašna

125 g putera

1 žumance

Za fil:

1 pakovanje Il Capitano tunjevine

400 g spanaća

3 jaja

150 ml pavlake

1.5 dl mleka

1 čen belog luka

2 kašike Carapelli ekstra devičanskog ulja

mirođija, so po ukusu

Priprema:

Brašno, puter, žumance, malo soli i 3 kašike vode dobro izmešajte u posudi, pa potom umesite glatko testo. Tako pripremljeno testo umotajte u foliju i ostaviti u frižideru na pola sata. Spanać operite i iseckajte, pa ga propržite na ekstra devičanskom maslinovom ulju. Potom dodajte sitno seckani beli luk i pržite dok spanać ne omekša.

Kada spanać bude gotov, stavite ga u rešetkastu posudu da se ocedi i nakon toga izmešajte ga sa umućenim jajima, mlekom, pavlakom, tunjevinom i mirođijom.

Testo podelite na manje delove i istanjiti oklagijom. Testo stavljajte u modle za pečenje i bočne strane obložite istanjenim testom (ostavite malo duže od ivica kako biste mogli da prekrijete fil). Preko testa nanesite pripremljen fil i ravnomerno ga rasporedite. Poklopite fil sa testom sa bočnih strana i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne porumeni.


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt