najbolja ulja italije

Mutti pikantna čorba za dane posta

Mutti pikantna čorba za dane posta

Ako mislite da posna kuhinja ne može biti atraktivna, evo našeg predloga da vas razuverimo. Ukus je jako prefinjen i pikantan.

Sastojci:

1 kg Mutti passata

2 glavice crnog luka

3 čena belog luka

3 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja

mleveni biber

1 kašika Azucar Demero smeđeg šećera

kašičica mlevene čili paprike

2 dl supe od povrća

4 šolje vode

 

Priprema:

Glavice crnog luka isecite na kolutove, pa kolutove odvojite na prstenove i zapecite na laganoj vatri u rerni. Tri čena belog luka iseckajte i dodajte crnom luku. U posudi dinstajte pasirani paradajz sa ekstra devičanskim maslinovim uljem. Dodajte crni i beli luk. Pospite preko pola kašičice mlevenog bibera, i jednu ravnu kašiku smeđeg šećera.

Dodajte jednu šolju (2dl) supe od povrća i 4 šolje vode. Sve to kuvajte pola sata u pola litre vode. I tako Pustite da provri pa tek onda dodajte so i čili papriku po ukusu. Smanjite temperaturu na pola pa pustite da se kuva još 15 minuta.


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt