najbolja ulja italije

Naćosi sa povrćem na italijanski način

Naćosi sa povrćem na italijanski način

Iako ovo jelo nije tipično za mediteranske krajeve, Italijani su i u njega utkali svoj kulibarski šarm.

Sastojci:

250 g kukuruznog tortilja čipsa

200 g topivog sira

150 g kukuruza iz konzerve

100 g Il Capitano zelenih maslina

pola glavice ljubičastog luka

300 ml Mutti čeri

2 kašike kisele pavlake

so i čili začin

Priprema:

Narendajte topivi sir po izboru, kukuruz izvadite i ocedite, a ostalo povrće iseckajte. U činiji pomešajte svo povrće i začinite ga po ukusu, pa polovinu tortilja čipsa poređajte na pleh i pospite sa pola količine povrća i pola količine sira. Zatim to ponovite sa preostalim čipsom, povrćem i sirom i stavite u rernu koju ste zagrejali na 200°C, na 10-tak minuta, dok se sir ne istopi. Kada se prohladi, na sredinu stavite dve kašike kisele pavlake i servirajte.


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt