najbolja ulja italije

Panzanella

Panzanella

Panzenella je toskanska salata sa hlebom, idealna za lagani obrok. Uz ohlađenu čašu vina i malo sunca, osetićete čari Mediterana.

Sastojci:

2 kašike Mutti pasata 

1 kg svežeg paradajza

1 krastavac

100 g Il Capitano maslina 

1 luk

šaka bosiljka

šaka peršuna

2 čena belog luka

2 kašike Basso aceto balsamico 

pstohvat Azucar Demero smeđeg šećera 

so i biber

1 vekna ćabate

Priprema:

Paradajz i krastavac iseckajte na kockice i stavite u veliku posudu. Umešajte sve preostale sastojke, osim hleba. Po ukusu dodajte začine. Ukoliko želite, možete dodati i malo limunovog soka.

Salatu u zatvorenoj posudi držite preko noći. Neposredno pre posluživanja, hleb iseckajte na manje komade i umešajte u salatu.


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt