najbolja ulja italije

Panzerotti

Panzerotti

Finih zalogaja od testa nikad dosta, pa vam predlažemo da odmah isprobate ove ukusne italijanske pancerote.

Sastojci:

Za testo:

250 g maslaca

2 dl jogurta

kesica praška za pecivo

1 kg brašna

2 dl mlake vode

2 kašičice soli

1 jaje

Za nadev:

250 g svežeg sira

1 jaje

150 g šunke

3 kašike kisele pavlake

100 g mariniranih Pronto šampinjona

kašičica sušenog peršuna

Za premazivanje:

100 g maslaca

2 jaja

Priprema:

Pomešajte brašno, so i prašak za pecivo. Na sredini napravite udubljenje i u njega sipajte jogurt i istopljeni maslac. Dodajte jaje i umesite testo postepeno dodajući vode.

Sir izgnječite viljuškom, dodajte jaje, seckanu šunku, pavlaku i usitnjene šampinjone. Sve dobro promešajte. Testo tanko razvucite i secite na kvadrate željene veličine. Na sredinu stavite nadev, a krajeve savijte. Poređajte pancerote u podmazan pleh. Svaku premažite umućenim jajetom i prelijte kašičicom istopljenog maslaca.


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt