najbolja ulja italije

Paprike u maslinovom ulju (zimnica)

Paprike u maslinovom ulju (zimnica)

Iskoristite plodove koje vam leto daje i uživajte u njima tokom jeseni.

 

Sastojci:

10 kg crvene paprike

1 glavica belog luka

veza peršuna

veza celera

200 g soli

200 g Azucar Demero smeđeg šećera

2 kesice konzervansa

0,5 l Carapelli ekstra devičanskog ulja

7,5 dl Baso Aceto balsamico

 

Priprema:

Papriku isečenu na listove prelijte svim sastojcima izuzev konzervansa, promešajte i ostavite da odstoji 24 sata. Povremeno promešajte. Dodajte konzervans, sipajte u tegle i zatvorite.

 


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt