najbolja ulja italije

Paradajz čorba sa knedlama od krompira

Paradajz čorba sa knedlama od krompira

Temperatura je pala, a mi vam raspoloženje dižemo ovim izvanrednim receptom.

Sastojci:

500 g Mutti passato (možete poručiti OVDE)

½ l bujona od povrća

manja glavica crnog luka

60 g putera

200 g skuvanog i izgnječenog krompira

3 kašike brašna

2 jajeta

so, biber

malo celera

Priprema:

Propržite sitno seckan crni luk, dodajte kašiku brašna i nalijte propasiranim paradajzom i litrom vode. Umešajte začine i celerov list i kuvajte narednih 15 minuta.

Da bioste napravili knedle, umutite puter, dodajte jaja, krompir, tri kašike brašna i so. Kašičicom vadite knedle i spuštajte ih u čorbu koja vri na laganoj vatri, da se knedle ne bi raspale.


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt