najbolja ulja italije

Pasta e fagioli

Pasta e fagioli

Pasta sa pasuljem, brz recept za uposlene, one koje poste ili vegetarijance.

 

Sastojci:

500 g Rummo Penne Rigate (možete poručiti OVDE)

2 konzerve Il Capitano crvenog pasulja (možete poručiti OVDE)

300 g Mutti pelata (možete poručiti OVDE)

1 crni luk

1 šargarepa

2 čena belog luka

2 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja (možete poručiti OVDE)

so, biber, bosiljak

150 ml crvenog vina

Priprema:

Iseckajte crni luk sitno, pa propžite na ekstra devičanskom maslinovom ulju. Dodajte seckani beli luk i rendanu šargarepu. Dok dinstate, dodajte po malo crvenog vina. Potom dodajte pelat, pasulj iz konzerve zajedno sa tečnošću, dodajte začine i kuvajte na laganoj vatri do pola sata.

Pastu posebno skuvajte i dodajte umaku. Po želji možete dodati i ljutu papričicu.


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt