najbolja ulja italije

Pasta risottata

Pasta risottata

Italijani uvek imaju neki “kec iz rukava”, ovog puta pod imenom "pasta risottata". Pripremom testenine poput rižota dobija se jako kremasti sos.

Sastojci:

2 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja 

2 crvena luka

300 g Rummo taljatele 

2,5 šoljice Mutti pasata 

700-900 ml pilećeg bujona

200 ml suvog belog vina

2 čena belog luka

so, biber, bosiljak

Priprema:

Sipajte u posudu bujon pa zagrejte i držite na laganoj vatri da ostane topao. Zagrejte kašiku ekstra devičanskog ulja pa dodajte seckan crveni luk i pržite oko tri minuta mešajući. Dodajte testeninu i mešajte oko dva minuta. Dodajte vino pa kuvajte mešajući još dva minuta. Sipajte sos od paradajza i postepeno dodajte po pola šoljice bujona mešajući na srednje jakoj vatri. Ostavite da se tečnost smanji pre nego što dodate novu.

Testenina je gotova kada omekša i bude al dente, a sos se zgusne. Na tiganju zagrejte preostalo ekstra devičansko maslinovo ulje, dodajte seckani beli luk i pržite oko dva minuta. Posolite, pobiberite, ubacite testeninu i kuvajte oko minut. Na kraju ukrasite bosiljkom.


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt