najbolja ulja italije

Žuta čorba

Žuta čorba

Započnite nedelju pravom prolećnom bombom.

Sastojci:

300 g kukuruza

1 glavica crnog luka

1 krompir

pola struka praziluka

1 crvena paprika

2 kašike celera iseckanog na kocke

1 kašika Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja

2 kašike sitno iseckanog peršuna

1/4 kašičice soli

biber po ukusu

2 kašike brašna

2 šolje mleka

Priprema:

Malinovo ulje zagrejte u šerpi, dodajte celer, crni luk, papriku i propržite oko dva minuta. Zatim dodajte kukuruz, krompir isečen na kocke, so i biber, pa nalijte pet čaša vode od 2,5 dl. Ostavite da provri, a zatim smanjite temperaturu. Kuvajte u pokrivenoj šerpi oko 10 minuta, da krompir i ostalo povrće omekša.

U manju posudu naspite pola šolje mleka, dodajte brašno i dobro umutite, pa polako tu smesu dodajte u šerpu sa kuvanim povrćem, a zatim dodajte preostalo mleko i sitno iseckan praziluk. Kuvajte, neprestano mešajući, dok čorba ne provri i ne postane gusta. Na kraju pospite peršunom i servirajte toplo.


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt