najbolja ulja italije

Patlidžan na italijanski način

Patlidžan na italijanski način

Jelo koje nikada ne izlazi iz mode.

Sastojci:

1 kg patlidžana

200 g kačkavaljaso, biber

1 kg paradajza,

3 čena belog luka

bosiljak, origano, italijanski začini

Carapelli ekstra devičansko ulje

2 kašike parmezana

Sastojci:

Plavi paradajz operite i uzdužno isecite na deblje kriške. Ovako pripremljene šnitove stavite u slanu ključalu vodu i kuvajte oko pet minuta. Kuvajte jednu po jednu krišku. Procedite i ohladite.

Spremite sos od paradajza - paradajz operite, kratko uronite u ključalu vodu i ogulite kožicu. Na ulju kratko propržite beli luk. Zatim beli luk izvadite, dodajte pripremljen paradajz i bosiljak, origano, biber i italijanske začin. Dinstajte oko 15 minuta. Sir izrendajte i rasporedite po površini kriški  patlidžana, pobiberite ih, pa ih preklopite.

Zatim napunjene patlidžane poređajte u nauljenu vatrostalnu posudu, prelijte sosom od paradajza i pospite rendanim parmezanom. Stavite u zagrejanu rernu na 220 stepeni i pecite 10 - 15 minuta.


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt