najbolja ulja italije

Pene sa gorgonzolom i spanaćem

Pene sa gorgonzolom i spanaćem

Pasta, pasta i samo pasta! I nikada nećete pogrešiti.

Sastojci:

500 g Rummo pene

250 g zamrznutog spanaća

1 glavica luka

1 čen belog luka

1 kašika Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja

350 g pavlake

100 ml bujona

200 g gorgonzole

biber, so

rendani muskatni oraščić

Priprema:

Stavite spanać u cediljku i ostavite da se odmrzava oko dva sata. U međuvremenu zakuvajte 4-5 litara vode i 5 kašičica soli u kojoj ćete kuvati pastu. Oljuštite crni i beli luk i sitno ih iseckajte. Ugrejte ekstra devičansko maslinovo ulje u tiganju. Prodinstajte crni i beli luk uz stalno mešanje. Dodajte pavlaku i bujon pa kuvajte pet minuta. Usitnite gorgonzolu, stavite u sos pa na slaboj vatri kuvajte oko 5 minuta uz povremeno mešanje.

Skuvajte testeninu u kipućoj slanoj vodi. Ocedite spanać, grubo ga usitnite pa propržite sa sosom 2-3 minuta. Začinite solju, biberom i muskatnim oraščićem. Ocedite testeninu pa poslužite sa sosom od spanaća.


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt