najbolja ulja italije

Pica sa belim vinom

Pica sa belim vinom

Omiljeni italijanski specijalitet obogaćen omiljenim italijanskim pićem.

Sastojci:

250 g brašna

4 jaja

150 ml Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja

150 ml belog vina

200 g šunke

100 g Il Capitano zelenih maslina

100 g Il Capitano crnih maslina

100 g kačkavalja

suvi biljni začin

Priprema:

Pomešajte brašno, jaja, ekstra devičansko maslinovo ulje i vino, pa dodajte polovinu narendanog kačkavalja. Umesite testo i začinite ga suvim biljnim začinom. Šunku iseckajte na kockice, a masline bez koštica podelite napola. Testo izlijte u pleh obložen papirom za pečenje, a rernu zagrejte na 200 stepeni.

Testo u plehu ravnomerno rasporedite i po njemu poređajte iseckanu šunku i masline. Odozgo pospite ostatkom rendanog kačkavalja, po želji možete dodati i paprike i stavite u rernu i pecite 20 minuta.


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt