najbolja ulja italije

Pica sa tunjevinom u meskičkom sosu

Pica sa tunjevinom u meskičkom sosu

Komadi kvalitene tunjevine sa dodatkom maksičkog pasulja, kukuruza i paprije u meksičkom sosu odvešće vas u mislima na obali nekog toplog mora.

Sastojci:

Za testo:

300 g brašna 

1 ½  dl mlake vode

20 g svežeg kvasca

2 kašičice Ybarra ekstra devičanskog maslinovog ulja

so

Za nadev:

150 g sira gaude 

1 konzerva Il Capitano tunjevina komadi Mexico

2.5 dl Mutti pirea

origano

masline po želji

Priprema:

Izmrvite kvasac, dodajte mlaku vodu, brašno, ekstra devičansko maslinovo ulje i so pa umesite testo. Ako je pregusto, dolijte još malo vode. Testo treba da bude glatko i ne sme da se lepi za ruke i činiju.

Na nauljen pleh stavite testo i rastanjite ga. Ivice ostavite malo deblje. Ostavite da odstoji 15 minuta. Za to vreme izrendajte sir i isecite masline na kolutiće. Paradajz pire začinite origanom.

Premažitei testo paradajz pireom. Pospite ga sirom, poređajte meksičku tunjevinu i masline. Pospite origanom. Pica treba da odstoji oko deset minuta. Za to vreme zagrejte rernu na 200°C. Pecite picu 20 minuta.


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt