najbolja ulja italije

Piccata sa piletinom i pečurkama

Piccata sa piletinom i pečurkama

Klasična Piccata prelazi na „viši nivo“ ukusa, zahvaljujući pečurkama. Jelo koje se jednostavno sprema, a ipak odiše elegancijom. Obradujte svoju srodnu dušu za praznik ljubavi.

Sastojci:

1/2 šolje brašna

1 kašičica soli

1/2 kašičica mlevene paprike

1 jaje

2 kašike mleka

6 polovina pilećih grudi bez kostiju

4 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja (poručite OVDE)

200 g La Perla šampinjona (poručite OVDE)

1/4 šolje seckanog crnog luka

1 šolja pilećeg bujona

1/2 šolje belog vina

2 kašike soka od limuna

1 kašika seckanog peršuna, za ukrašavanje

Priprema:

U plitkoj posudi pomešajte brašno, so i papriku. U odvojenoj posudi pomešajte jaje i mleko. Umočite komade piletine u mešavinu jaja, zatim u začinjeno brašno.

U velikoj tiganju, zagrejte maslac na srednjoj temperaturi. Pržite pileće komade do zlatno smeđe boje. Dodajte pečurke i luk i pržite 3 do 5 minuta.

U srednjoj posudi pomešajte bujon, vino i limunov sok. Pomešajte dobro i sipajte smesu preko piletine i pečuraka. Smanjite temperaturu i pustite da se pileća mešavina dinsta oko 25 minuta. Pospite peršunom i poslužite.


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt