Piletina sa pirinčem i karijem
Pirinač i piletina – nepresušna osnova za maštovite kombinacije. Donosimo vam jednu od njih.
Sastojci:
500 g pilećih grudi, bez kostiju
400 g Riso Gallo arborio pirinča
1 glavica crnog luka
100 ml Mutti polpa
½ šolje bujona od pileća
2 kašike karija
1 kašičica soli
400 g Mutti sosa
2 kašike soka od limuna
peršun za dekorisanje
Priprema:
Pirinač skuvajte u posoljenoj vodi i ostavite da se procedi. Pileće grudi iseckajte na komade, stavite u dublji sud, preijte sa malo vode, dodajte so i dinstajte na laganoj vatri.
Kada piletina omekša, a većina vode ispari, dodajte pileći bujon, na rezance isečen crni luk, polpa paradajz, sos od paradajza i lagano dinstajte. Sve dobro pomešajte kako bi se sastojci sjedinili. Pred sam kraj dodajte kari i limunov sok. Ovako pripremljeno jelo prelijte preko već pripremljenog pirinča i po želji dekorišite peršunom.