najbolja ulja italije

Piletina sa pirinčem i karijem

Piletina sa pirinčem i karijem

Pirinač i piletina – nepresušna osnova za maštovite kombinacije. Donosimo vam jednu od njih.

Sastojci:

500 g pilećih grudi, bez kostiju

400 g Riso Gallo arborio pirinča

1 glavica crnog luka

100 ml Mutti polpa

½ šolje bujona od pileća

2 kašike karija

1 kašičica soli

400 g Mutti sosa

2 kašike soka od limuna

peršun za dekorisanje

Priprema:

Pirinač skuvajte u posoljenoj vodi i ostavite da se procedi. Pileće grudi iseckajte na komade, stavite u dublji sud, preijte sa malo vode, dodajte so i dinstajte na laganoj vatri.

Kada piletina omekša, a većina vode ispari, dodajte pileći bujon, na rezance isečen crni luk, polpa paradajz, sos od paradajza i lagano dinstajte. Sve dobro pomešajte kako bi se sastojci sjedinili. Pred sam kraj dodajte kari i limunov sok. Ovako pripremljeno jelo prelijte preko već pripremljenog pirinča i po želji dekorišite peršunom.


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt