najbolja ulja italije

Piletina sa pirinčem i povrćem

Piletina sa pirinčem i povrćem

Pirinač sa povrćem i piletinom se brzo sprema, za pola sata ručak na stolu. Dijetalan, a hranljiv i vrlo ukusan obrok.

 

Sastojci:

300 g pilećeg belog mesa

1 glavica crnog luka

2 šargarepe

4 paprike (crvene i zelene)

1 srednja tikvica

200 g Riso Gallo Arborio pirinča

1 dl Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja

1 kašika suvog biljnog začina

1 kašika karija

so i biber po ukusu

preliv sos od karija

200 g Mutti čeri paradajza

 

Priprema:

Zagrejte ekstra devičansko maslinovo ulje i ubacite piletinu isečenu na tanke režnjeve. Dodajte pripremljeno povrće isečeno takođe na režnjeve. Sve zajedno promešajte i lagano dinstajte.

Kada povrće i piletina puste svoj sok dodajte obaren pirinač. Dodajte začine, promešajte i nalijte vodom. Ostavite da se krčka 15 minuta poklopljeno.

Pirinač s povrćem služite dok je toplo, sa sosom od karija.


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt