najbolja ulja italije

Pizza Kalcone sa mlevenim mesom

Pizza Kalcone sa mlevenim mesom

Italijanska kuhinja je mnogima među omiljenima, pa i nije bez razloga. Testenine u svakom mogućem obliku i sa bilo kojim nadevom, uvek su odlična ideja za doručak ili večeru, pa tako i brza pizza Kalcone sa mlevenim mesom.

Potrebno je za testo: 500gr brašna

                                      ½ kašičice šećera

                                     Suvi kvasac

                                     50ml Carapelli maslinovog ulja

                                     Kašičica soli

                                     250ml mlake vode

Za nadev:                   250gr mlevenog mesa

                                    200gr kačkavalja

                                    Jedno jaje

                                   1 glavica crnog luka

                                   3 supene kašike Mutti pasiranog paradajza

                                   Origano i biber

Priprema: Propržiti mleveno meso sa lukom i nakon toga dodati paradajz pire, pomešati i začiniti origanom i biberom. Skinuti sa ringle da se ohladi. Za to vreme pripremiti testo. U posudu za mešenje testa stviti vodu, šećer, maslinovo ulje i so, odozgo sipati brašno pomešano sa kvascem. Kad se testo umesi ostaviti da naraste dok ne udvostruči svoju zapreminu. Kad naraste, podeliti na 4 dela i svaki razvući u okruglu koru debljine 3mm. U jedan kraj staviti preprženo mleveno meso i izrendani kačkavalj. Poklopiti, pritisnuti krajeve i ostaviti da odmori 30 minuta. Odozgo premazati umućenim jajetom. Staviti u tepsiju obloženu papirom za pečenje i peći zatvorene pizze na 200 stepeni, 20 minuta. Kad se pizza izvadi iz rerne, naprskati vodom i prekriti krpom da omekša. Iznenadite ukućane ukusnom italijanskom večerom.


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt