najbolja ulja italije

Posni bolonjeze sos

Posni bolonjeze sos

Jede vam se pasta, a postite? Mi imamo pravi recept za vas! Sjajno se slaže i uz paste i uz pirinač.

 

Sastojci:

500 ml Mutti pasiranog paradajza u boci Organic (možete poručiti OVDE)

300 g sočiva

2 paprike

10 listova bosiljka

2 kašike Carapelli esktra devičanskog maslinovog ulja (možete poručiti OVDE)

Priprema:

Sočivo operite i očistite pa ostavite u vodi oko tri sata pre kuvanja. Sipajte novu vodu, posolite i kuvajte oko 20 min, nakon što voda proključa. Očistite i isecite paprike na trake pa ih propržite na malo ekstra devičanskog ulja.

Nakon toga, dodajte paradajz sos i skuvano sočivo u tiganj, pa dinstajte pola sata, na tihoj vatri, kako bi se sjedinili ukusi.


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt