najbolja ulja italije

Posni pirinač sa paradajzom

Posni pirinač sa paradajzom

Kada se spoje dva italijanske kulinarske zvezde – paradajz i pirinač, ukus je zagarantovan.

Sastojci:

220 g Riso Gallo Arborio pirinča 

600 ml pilećeg bujona

200 g Mutti pelata 

1 kašika maslaca

1 kašika Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja 

½ crnog luka

1 čen belog luka

so i biber po ukusu

Priprema:

Zagrejte ekstra devičansko maslinovo ulje i dodajte seckani crni i beli luk da se dinstaju, dok ne omekšaju pa potom dodajte paradajz. Pokrijte poklopcem, smanjite temperaturu i ostavite sos da se dinsta desetak muinuta. Dodajte bujon i sačekajte da provri. Dodajte pirinač, začinite solju i biberom. Ponovo poklopite i ostavite prinič da se dinsta 20 minuta dok ne bude gotov.


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt