najbolja ulja italije

Prolećno varivo sa patlidžanom

Prolećno varivo sa patlidžanom

Idealan recept za one koje žele ukusno jelo u najboljoj kombinaciji povrća i mesa.

Sastojci:

100 suvih šljiva

2 mlada luka

500 g junetine

2 patlidžana

500 ml Mutti paradajz sosa

50 g Il Capitano crnih maslina

¼ kašičice muskatnog oraščića

3 paprike babure 

2 mlade tikvice

2 kašike maslaca

¼ kašičice kajdžuna

nekoliko zrna bibera

so

Priprema:

U većoj šerpi i na srednjoj temperaturi otopite maslac.

Mladi luk dobro operite, pa zatim isecite na kolutiće. Prodinstajte luk na maslacu, dodajte muskatni oraščić, kajdžun, so i biber. Ostavite da se arome sjedine koji minut, pa dodajte sitno seckanu junetinu. Dolijte jednu čašu vode, promešajte, poklopite i ostavite da se dinsta oko sat vremena uz povremeno dodavanje vode.

Nakon što meso sasvim omekša, dodajte seckane suve šljive bez koštica, crne masline, iseckane tikvice i patlidžan i paprike i sve prelijte paradajz sosom.

Kuvajte još 15 minuta, sklonite sa vatre i služite toplo.


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt