najbolja ulja italije

Rižoto sa lisičarkama

Rižoto sa lisičarkama

Savršeno kremasti italijanski rižoto sa lisičarkama uz dodatak parmezana i putera.

Sastojci:

300 g lisičarki

manji crni luk

3-4 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja

250 g Riso Gallo Arborio pirinča

1dl belog vina

7-8 dl povrćnog bujona

3 kašike narendanog parmezana

15 g putera

so, biber

 

Sastojci:

Očistite lisičarke i isecite ih na krupne komade. Na ekstra devičanskom maslinovom ulju kratko propržite sitno seckan luk. Smanjite vatru, dodajte pirinač i na kratko ga prodinstajte, dok ne postane staklast. Dodajte belo vino sobne temperature i mešajte dok voda ne ispari.

Dodajte za jednu kutlaču proključalog bujona i povremeno promešajte dok pirinač ne upije vodu. Nastavite postupak dok se pirinač ne skuva.

U međuvremenu u tiganju propržite lisičarke na malo ekstra devičanskog maslinovog ulja. Posolite ih, dodajte kašiku-dve bujona i poklopite. Povremeno promešajte i tako ih dinstajte dok ne budu skoro gotove.

Dodajte ih pirinču kad bude pri samom kraju kuvanja, potom dodajte parmezan i puter, malo bibera i soli po ukusu. Poklopite i ostavite pet minuta.


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt