najbolja ulja italije

Rižoto sa šargarepom

Rižoto sa šargarepom

Rižoto na malo neobičan način, idealan za dane posta ili vegeterijance.

Recept za četiri osobe

Sastojci:

200 g Riso Gallo Arborio pirinča

600 ml bujona od povrća

500 g rendane šargarepe (oko 4 veće šargarepe)

2 manje glavice sitno seckanog crnog luka

1 kašičica karija

biber i so

italijanski začin

seckani person

Carapelli ekstra devičansko maslinovo ulje

Priprema:

Očistite pirinač, a u šerpicu sipajte 600 ml bujona, pola kašičice soli i dodajte pirinač. Kuvajte dok ne omekša, ali da se ne raspada. Ostavite ga da se ocedi.

U veliki tiganj sipajte ekstra devičansko maslinovo ulje i dodajte sitno iseckan crni luk, pola kašičice karija i pržite sve zajedno dok luk ne omekša. Za to vreme očistite šargarepu i izrendajte je. Dodajte je omekšalom luku i dinstajte dok šargarepa ne omekša. Posolite, pobiberite, dodajte italijanski začin i ostatak karija i sve dobro izmešajte.

Na kraju dodajte pirinač i sve dobro izmešajte. Pospite  sitno iseckanim peršunom.


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt